Başkan Ekim teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Şüphesiz ki 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimler ülkemizin ve milletimizin kaderini belirleyecektir. Her zerresiyle ülkemiz ve milletimiz için çalışan Cumhurbaşkanımızın yine ve yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğine olan inancım tamdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu yüzyılı Türkiye Yüzyılı olarak ilan etti. Ülkemizin topyekûn şahlanacağı, altın çağını yaşayacağı bir yüzyıl için vizyon projeler geliştirildi. Bu projeler arasında Akçaabat’ımızı ihya edecek, ulaşım sorununu ortadan kaldıracak,şehrimiz için büyük öneme sahip projeler de yer alıyor.  Ben, şahsım ve ilçem adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, milletvekili adaylarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, teşkilat üyelerimize, ülkemiz emek ve gönül veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Memleket ve millet için güdülen bu kutlu davada daima el ele omuz omuza gönül gönleyiz. Derdimiz de sevdamız da ülkemiz ve milletimizdir.”
Akçaabat İçin Açıklanan Müjdeler Neler?
Türkiye Yüzyılı Trabzon Vizyon Toplantısında Trabzon’u şaha kaldıracak aynı zamanda da Akçaabat’ı ihya edecek projeler açıklandı.


Güney Çevre Yolu’nun Temeli Atılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu’nun açıkladığı projelerden bir tanesi olan Güney Çevre Yolu Projesi ile ulaşım sorunu tarihe karışacak. Trabzon Vizyon Toplantısında projeyle ilgili detaylara değinen Adil Karaismailoğlu, Güney Çevre Yolu’nun temelinin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda tüm işçilerle birlikte Mersin’de atılacağını belirterek temel atma törenine herkesi davet etti. Karaismailoğlu açıklamasında şu detaylara yer verdi; “Trafik sorununu kökünden halledecek olan Güney Çevre Yolu, Akçaabat’a gelmeden Mersin’den başlayacak. Bu yol, 43 km uzunluğu olan çok önemli bir projedir. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda temel atma töreniyle birlikte16 km’lik Mersin-Akyazı güzergahını içeren 1. Etap çalışmalarını başlatacağız. Güney Çevre Yolu’nu en kısa sürede bitirmek için tüm arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışacağız.” Dedi.


Hafif Raylı Sistem Akçaabat’ta
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Tarafından organize edilen Trabzon Vizyon Toplantısı’nda Akçaabat için açıklanan müjdelerden bir tanesi de Hafif Raylı Sistem’in güzergahları içerisine Akçaabat’ın dahil edilmesi oldu. Adil Karaismailoğlu’nun açıkladığı Hafif Raylı Sistem, Akçaabat- Şehir Hastanesi- Akyazı ve Meydan güzergahını takiben Trabzon’da hayata geçirilecek. Hafif Raylı Sistemin 3 yıl içerisinde tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması hedefleniyor.