Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Türk bayrağına yönelik gerçekleşen provokatif eylemler üzerine yaptığı açıklamada, milletin istiklal ve istikbal iradesine uzanan hiçbir girişimin cezasız kalmayacağını vurguladı.

Başkan Ekim açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu aziz topraklar; kanla, canla, büyük fedakârlıklarla kazanılmıştır. Bağımsızlığımızın en güçlü simgesi olan al bayrağımız, bu vatan uğruna şehadete yürüyen kahramanlarımızın kanlarıyla yoğrulmuştur.
Bu yüzden bayrağımıza uzanan hiçbir kirli el, bu millete yönelen hiçbir hain niyet karşılıksız kalmaz. Ay yıldızlı bayrağımızı indirmeye kimsenin gücü yetmez.”

92F21F70 Bb9B 473A 882B Db761630689B

Ekim ayrıca, Türk milletinin tarih boyunca mukaddes değerleri uğruna hain saldırılara, işgal girişimlerine ve terör eylemlerine karşı yekvücut olduğunu hatırlatarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mazisi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu bu millet; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta ve 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de aynı kararlılıktadır. Ecdadımızdan emanet aldığımız bu kutsal değeri, canımız pahasına koruyacağımızı dost da düşman da çok iyi bilmektedir.
Bu milletin iradesini, bu vatanın kararlılığını sınamaya kalkışanlar, karşılarında çelikten bir duruş bulur.”

Ak Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Bağımlılıkla Mücadele Programı düzenledi
Ak Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Bağımlılıkla Mücadele Programı düzenledi
İçeriği Görüntüle

Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğine, bağımsızlığına ve milli değerlerine yönelik hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini vurgulayan Başkan Ekim, açıklamasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı vererek:

“Bayrağımızın gölgesinde yaşayabilmek için bedel ödeyen bir milletiz. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklar üzerinde hiçbir hesap, hiçbir oyun tutmaz. Birlik oldukça, güçlü oldukça, aynı hedefe baktıkça hiçbir güç bize diz çöktüremez.” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Serpil Yazıcı