Trabzon'da Cumhur İttifakı ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısına,  Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen (Genel Başkan Yardımcısı), Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Ak Parti MYK Üyesi Adnan Günnar, Yerel Yönetimlen Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Meryem Sürmen, Ak Parti  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, BBP il Başkanı Muharrem Danışmaz ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

I M G 9692
AK Parti Trabzon  Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, aday tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.

Her Zaman Hemşehrilerimizin Yanındayız Her Zaman Hemşehrilerimizin Yanındayız

I M G 9696

Trabzon  Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: Bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Biraz önce yansıda da gösterildi. Çağın bu zaman kesitinde kendisini milletine memleketine inandığı değerlerine davasına adamış olan kutlu lider Cumhurbaşkanımızın bu hizmet yolculuğunda rol almak görev almak en büyük bahtiyarlık meselesidir. Görevimiz sıfatımız ne olursa olsun ülkemizin içinden geçtiği bu tarih sürecinde yeniden ayağa kalkan güçlü türkiye yarın cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihte altın harflerle yazılacak ve anılacak. Böyle bir yolculukta görev aldık yol aldık, tıpkı cumhurbaşkanımıza yapılan engellemeler gibi şahsen bizlerin de önü kesildi. Mücadenin en geniş problemi olan siyasetle mücadele etme kararlılığıyla genç yaşta AK Parti’nin kuruluşuyla üzerimde büyük emeği olan ve beni yalnız bırakmayan programımıza teşrif eden kurucu il başkanımız İbrahim Keskin’in kadrosunda yer aldık.

I M G 9695

Zor zamanlarda mücadele etmek kıymetlidir. Partimizi kurarken ülkenin içindeki zor zamanlarda inandığı değerleri vatandaşın hakkını hukukunu ülkesinin bağımsızlığını düşünen Cumhurbaşkanımıza selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz. Zor zamanlardı 6 ay sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden hapse atacaklar sen genç bir avukatsın ne işin var burda! Şu anda burada partimizin kuruluşundan itibaren il ve ilçe başkanlarımızla bir arada olmak bu partinin bir aile olduğunun ama büyük bir aile olduğunun göstergesidir. O günden bu güne geldik. İl başkanlığı görevlerinde bulundum ve Ortahisarımızın kurucu belediye başkanlığı görevlerinde 2 dönem görev aldım. Biz hep şuna inanıyoruz. Allah hizmet etmeyi de nasip ederse yapabilirsiniz. Aslolan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Aslolan makam ve mevki değildir. Dün olduğu gibi bundan sonra da geleceğimiz makamlarda hizmet edeceğiz. Makamdan ayrıldıktan sonra Trabzon’un sokaklarında selamımızın verilip alınmasıdır. Buna inanıyoruz, onun için bu hizmet kervanında yol aldık. Şunu da gördük burada büyük bir aile olarak teşkilatımızla buradayız. Kuruluştan bugüne kadar emek veren gayret eden koşan koşturan her kimse bu davanın eri olan herkes günü ve vakti geldiğinde siyasette vefa yoktur anlayışını yerle yeksan edilen Cumhurbaşkanımız tarfından vazifelendirilir. Ahmet Metin Genç bunun örneğidir. Makamlar gelip geçecektir. Yeni dönemde de aynı anlayışla devam edeceğiz. Ama geçmişi de hiçbir zaman unutmayacağız. Köklerimizi unutmayacağız, kuruluştaki zorlukları unutmayacağız, kuruluşta hizmet eden ve rahmet eden Mustafa Cumur’u unutmayacağız. Ebediyete uğurladığımız Niyazi Sürmen’i untmayacağız. Hizmet edip rahmete kavuşanların mekanı cennet olsun. Bu şehrin bir evladı olarak bu şehirde doğmuş büyümüş havasını teneffüs etmiş bir kardeşiniz olarak Allah’ın nasibiyle iki dönem hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak sizlerin desteğiyle büyük bir güçle yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla birlikte güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Bir hususu özellikle paylaşmak istiyıorum. Bu dönem Murat Zorluoğlu başkanımızla güzel işleri imza attık. Aynı anlayışla devam edeceğiz. Zorluoğlu başkanımdan aldığım bu bayrağı onla beraber istişare ile aynı kararlılıkla devam edeceğiz. O projeleri tamamlayacağız, düşünülen projeleri hayata geçireceğiz. Bunlar bizim işimiz yaparız. Çünkü arkamızda Erdoğan var, bakanımız var, milletvekillerimiz var. Bu kadim topraklara en güzel hizmetleri yapmayı cenabı Allah bize nasip etsin.

I M G 9657

Adaylığımız tebliğ edildiği anın 10. Saniyesinde Murat Zorluoğlu başkanımda telefonda konuşuyorduk. Murat başkanımıza adaylık vazifesinin bize tebliğ edildiğini söyledim. Aynı sözüyle söylüyorum. Zorluoğlu başkanım şunu söyledi ‘Kıymetli başkanım 5 sene güzel mesai birlikteliği içinde çalıştık. Güzel işlere de beraber imza attık. Adaylığınızı yürekten tebrik ediyorum. Gönül hoşluğu ve huzuru içerisinde vazifeyi size devredeceğim. 31 mart’a kadar da senin başarılı olman için çalışacağım’ dedi. Bizim dava anlayışımız işte bu! Hizmet anlayışımız bu! 

I M G 9660
Adaylığımız tensip edildikten sora merasime davet edildik, kıymetli Cumhurbaşkanımız Trabzon adayını Trabzon’a özgü ‘Oy Trabzon’ diye paylaştı. Erdoğan kutlu lider bu topraklara aşık, Trabzon’u seviyor ve evi gibi görüyor. Beni yanına çağırdı, ben kıymetli Cumhurbaşkanımıza ‘bizler takdirinize mahzar görüp Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tensip etmenizden dolayı onur duydum. Trabzon’a döner dönmez bütün gücümüz teşkilatlarımız ve ittifakımızla Trabzon’da derece yapan bir neticeyi getireceğim’ diye söz verdim.  Trabzonlular için derece nedir? Trabzon’da derece denince akla şampiyonluk gelir. Evveliki sene 8. Şampiyonluğumuzu aldık. Cumhurbaşkanımızı yeniden devlet başkanı olarak seçtik. 31 Mart’ta Trabzon’umuzu Büyükşehirler arasında şampiyon yapacağız. Bunun sözünü verdim.  Diyeceksiniz ki neye güvendim. Şalpazarımıza, Ağasarımıza, Beşikdüzü, Tonya Vakfıkebir, İskefiye, Haçka’ya Ortahisar’a Maçka’ya Yomra’ya Arsin’e Araklı’ya Sürmene’ye Köprübaşı’na güvendim. Of’umuza Çaykara’mıza Dernekpazarı’mıza güvendim. Bütün Trabzonumuza güvendim ve bu sözü verdim. Elbirliği ile bu sözü 31 Mart’a kadar bütün gücü arkamızda hissederek sandıkları patlatarak derece yapmayı Allah bize nasip etsin. Ankaramıza gideceğiz. Siyasi gücümüzle bakanlarımızla milletvekillerimiz el ele vereceğiz ve güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. 18’de 18 yapmak üzere bu sözü verdik. Cumhur ittifakımızla birlikte başaracağız, çalışacağız ve başaracağız işin özü budur. Hepinizi kalben selamlıyorum.

I M G 9662

Editör: Melek Çakır