ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU: GÜNEY ÇEVRE YOLU ŞANTİYESİNDE KONUŞTU:

-“MİLLETİ KANDIRMAK İÇİN DEĞİL BAŞLAMAK İÇİN TEMEL ATTIK”

-“BAŞLADIĞIMIZ HİÇBİR İŞİ YARIM BIRAKMADIK”

Vali Yıldırım Tarihî Kostaki Konağı’nda İncelemede Bulundu Vali Yıldırım Tarihî Kostaki Konağı’nda İncelemede Bulundu

F8Acb454 8F43 4B58 9C2A 61Fe7Fe2B504

-“GÜNEY ÇEVRE YOLUMUZ SAYESİNDE TRANSİT TRAFİK ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNDEN AYRILMIŞ OLACAK”

-“KENT İÇİ VE KENT GEÇİŞİNDE ULUSAL VE ULUSLARARASI TRAFİK RAHATLAYACAK”

763Dd587 Dfdf 4C62 A4Db E9F773000B9D

Akçaabat’tan Arsin’e devam eden yol ile transit trafiğin şehir içi trafiğinden ayrılacağını belirten Uraloğlu, “Hem kent içi hem de kent geçişinde ulusal ve uluslararası trafik rahatlayacak.” diye konuştu. 
Trabzon’da yapım çalışmaları devam eden en önemli karayolu projelerinden biri olan Güney Çevre Yolu’nda gelinen son noktaya dair açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, “31 metre genişliğinde, 6 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettiğimiz Güney Çevre Yolumuzun toplam uzunluğu 43,8 kilometre. Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesinden başlayarak, Ortahisar ve Yomra ilçelerinde şehrin güneyinden devam ederek Arsin İlçesinden tekrar Karadeniz Sahil yoluna bağlanacak yolumuz sayesinde transit trafik; şehir içi trafiğinden ayrılmış olacak. Böylece hem kent içi hem de kent geçişinde ulusal ve uluslararası trafik rahatlayacak. Şu anda yapımı devam eden 16,5 kilometre uzunluğundaki 1. kesim Akçakale’den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son buluyor. Sera Gölü Kavşağı’ndan Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı Yonca Kavşağı’na ve Kanuni Bulvarı’na bağlanacak şekilde inşa ediliyor. Bu kesimde toplam uzunluğu 14,4 kilometre olan 7 adet çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 adet viyadük bulunuyor. Proje kapsamında şu anda Mersin Kavşağı'ndaki kazı-dolgu çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

346Ecd6F 50A7 4F0C 800D F8714E0C6915

-“Sahil kesimindeki yoğunluğun rahatlatılmasıyla kentte her yöne maksimum trafik erişilebilirliği sağlayacağız”

Çalışmalar hakkında brifing alan Uraloğlu, “1 Mayıs'ta milleti kandırmak için temel atmadık, başlamak için temel atmıştık. Çok şükür devam ediyoruz. Başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık Allah’ın izniyle bunu da tamamlayacağız" diye konuştu. Uraloğlu, 10 aynada birden çalışıyor olmanın önemli bir gayret olduğunun da altını çizdi. İnşa edilen tüneller hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “711 metre uzunluğundaki T1 Tünelimizde, Bin 238 metre uzunluğundaki T2 Tünelinde, 3 bin 572 metre uzunluğundaki T3 Tünelinde ve bin 523 metre uzunluğundaki T4 Tünelinde kazı destekleme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken bir yandan da kamulaştırma işlemlerimiz de sürüyor. Projeyle Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat-Arsin arasında kalan kesiminde şehir içi ve özellikle Sarp Sınır Kapısı’na giden ağır transit trafik birbirinden ayrılacak. Ulusal ve uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz ulaşımını tesis ederek, sahil kesimindeki yoğunluğun rahatlatılmasıyla kentte her yöne maksimum trafik erişilebilirliği sağlayacağız. Araçların egzoz emisyonunu da azaltarak şehir geçişindeki hava kirliliğinin önüne geçeceğiz. Ayrıca, Trabzon’un sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerini artıracak proje ile bölgenin kalkınmasına katkı sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Altıntaş