Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Trabzon’da Tarım Sektörü Temsilcileri ile bir araya geldi. Dsi Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıya Bakan Karişçi’nin yanısıra, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile çok sayıda STK Temsilcisi ve bürokrat katıldı. 

KOMBİNA’NIN BALIKÇILIK KISMI DA GELEBİLİR
Toplantının açılışında ilk olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu kısa bir konuşma yaptı. 

Ardından ise Bakan Kirişçi konuştu. Bakan Kirişçi,  ilk olarak Trabzon’da Et Kombinasının açılışının yapıldığını ifade ederek, 6 ilin ihtiyaçlarının karşılanacağı modern bir tesis olduğunu kaydetti. 
Bakan Kirişçi, Et Kombinasında kesimhane olan olan kısmın geliştirilmesini ve su ürünleri kısmında balıkçılık konusunda da faaliyet yürütülmesini arzu ettiklerini belirtti. 

Bakan Kirişçi, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“Gazi Meclisimizde devrim niteliğinde elimizi güçlendirecek ve hepimizin özleminde olan bir yasayı kanunlaştırdık. 5 Nisan’da sayın Cumhurbaşkanımız imzaladı ve Resmi Gazetede yayınlandı. 
Hepimizin arzu ettiği gündelik hayatan bilinen bir şey var. 

Tarım planlı olamaz mı? Planlı olursa daha kazançlı olmaz mıyız? Üreticiler, tüketiciler, sanayiciler olarak… 
Planlı tarım konusu çok önemliydi. 


Bu kanunda böyle bir düzenleme yer aldı. Planlı tarımın, tarım kanunundaki hükümleri netleştirilerek altı doldurularak düzenleme yapıldı. 

Planlı tarım ki elbette suyu, toprağı, bölge ekonomisini, sanayinin varlığını yokluğunu dikkate alacağız.. 

Sözleşmeli üretim planlı tarımı beraberinde getiriyor. 

İlk evim kampanyamızın muadili olan bir uygulamayı kırsallardaki köy evleri için hayata geçireceğiz. Kırsal’da evim olsa yerleşirim diyen kardeşlerimiz bu imkana kavuşmuş olacak. 
Biz Trabzon’umuzu seviyoruz, Trabzon’umuza aşığıyız, hayranız.. 
Biz bakanlık olarak 20 yıldır, 17.7 milyar TL’lik destek verdik.
Biz çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındayız. Çiftçimiz üretecek, bizde onların alın ve akıl terinin karşılığını ziyadesiyle ödemeye devam edeceğiz” dedi.