ad72ac5e-024a-4ee2-8a50-94fbca461edc
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 29 bin kilometre bölünmüş yol, 720 kilometre tünel ile 745 kilometre uzunluğunda viyadük ve köprü yaptıklarını ifade ederek, karayollarında yapılan atılımlarla Türkiye’nin geliştiğini ve büyüdüğünü vurguladı. 21 yıldır tarih yazdıklarını, hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerinin altını çizen Karaismailoğlu, Türkiye’nin tamamlanan altyapıyla yükseleceğini kaydetti.

b07ba6f4-ab85-4a5d-abd4-53ea0d19aef4

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, karayolu işçileriyle bir araya geldi. Son 21 yıldır gelişen, büyüyen Türkiye’nin en önemli altyapısının karayolları olduğunu belirterek, yapılan işlerin çok kutsal olduğunu söyledi. Yapılan yollarla vatandaşın hayatının kolaylaştığını, kaliteli, konforlu, güvenli yollarla trafik kazalarını ortadan kaldırdıklarını dile getiren Karaismailoğlu, şehirlerin de geliştiğini, büyüdüğünü kaydetti. 
1db8010a-2af4-4719-8b0e-1eb532c09bda

Karayollarında yapılan atılımlarla ihracatın rekorlar kırdığını anlatan Karaismailoğlu, 2002 yılında son derece kalitesiz 6 bin kilometrelik bölünmüş yol ağının olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki hükümetlerin o bölünmüş yol ağını yenilediğini ve bunun üzerine 29 bin kilometre bölünmüş yol eklediğini ifade etti. 720 kilometre tünel ile 745 kilometre uzunluğunda viyadük ve köprü yaptıklarını da vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, bunlar sayesinde hem akaryakıttan hem de zamandan tasarruf sağlandığının altını çizdi. Trafik kazalarının da yüzde 82 oranında azaldığını belirten Karaismailoğlu, bu en önemli projelerin son örneklerinden birinin de Zigana Tüneli olduğunu ifade etti. 
Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının oradan geçerken gurur duymaması mümkün değil. Dünyanın en uzun tünellerinden bir tanesi. Teknolojinin en son imkanlarının kullanıldığı ve dünyanın en kaliteli işlerinden bir tanesi. Bu Zigana Tüneli'nde de Kuzey Marmara Otoyolu'nda da İstanbul, İzmir Otoyolu’nda da Çanakkale Köprüsü'nde de böyledir” dedi. 

TÜRKİYE’NİN 2053, 2071 PLANLARINI YAPIYORUZ

Sadece 3 kilometre uzunluğundaki Bolu Dağı Tüneli’nin 17 yılda bitirilemediğini anımsatan Karaismailoğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin 5 katı büyüklüğündeki 14,5 kilometre uzunluğundaki Zigana Tüneli’nin 5 yılda bitirildiğine dikkati çekti. “Vatan için çalışmak, millet için çalışmak budur” diyen Karaismailoğlu, her şeyden önemlisinin tamamen yerli ve milli mühendislik çözümlerinin kullanıldığı ve tamamen Türk işçisinin, Türk mühendisinin çalıştığını söyledi. 
2002 yılı öncesinde Türkiye’de toplam tünel uzunluğunun sadece 50 kilometre uzunluğunda olduğunu, sadece 3 Mayıs’ta Zigana Tüneli'yle birlikte bir günde 50 kilometre tünel açtıklarını dile getiren Karaismailoğlu, “Milletinin ve devletinin geleceğini düşünmek budur. Bunlar hep devlet olmanın gerekliliği. Başarı ekip işidir. Bu ekiple 29 bin kilometre bölünmüş yolu yaptık. Bakın bugün bu 21 yıllık huzur ve güven ortamını AK Parti hükümetleri sağlamakla kalmadı. Onun üzerine bu büyük yatırımları yaparak ülkenin gelişmesini ve ülkenin 50 yılını planlamaya başladık. Artık, Türkiye’nin 2053, 2071 planlarını yapıyoruz. 29 bin kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometre olarak hedefledik. O hedefte de 38 kilometrenin hangi yıl nerede, hangi yolu yapacağımız bellidir” ifadelerini kullandı.

21 yıldır tarih yazdıklarını, hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerinin altını çizen Karaismailoğlu, daha beraber çalışacaklarını söyledi. Türkiye’nin tamamlanan altyapıyla yükseleceğini kaydeden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
“Siyaset vatanına milletine hizmet etmek demektir. Milletimiz için çalıştığımızda neler ortaya çıkıyor. Bu yaptığımız kaliteli işlerin üzerine daha fazlasını koyacağız. Pazar günü Trabzon’dan alacağımız büyük destekle çok daha güzel günler bizleri bekliyor. Hep beraber ülkemizin geleceği için hep beraber kürek çekmeye devam edeceğiz. Devam eden projelerimizi bitireceğiz, yenilerine başlayacağız. Yıllardır konuşulan Güney Çevre Yolu’na başladık, hep birlikte hızlıca bitireceğiz. Kanuni Bulvarı’nı bitirip Sahil Yolu’na bağlayacağız. Hedef belli büyük, lider, güçlü Türkiye olmak.”

Editör: Muharrem Altıntaş