Haber: Ömer Altıntaş 
www.trabzonhaber24.com

KINALI: MECLİS ADINA OLAYI KINADI

Oturumu açan Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Kınalı, “Sayın Orhan Bıçakçıoğlu'na dün makamında bir saldırı oldu. Hoş olmayan demokraside yeri olmayan bu saldırıyı Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak kınıyorum. Bu saldırı sayın Bıçakçıoğlu'nun başarılı çalışmalarını daha da motive edeceğini Beşikdüzü halkına çok daha iyi işler yapacağını düşünüyorum. Meclis olarak arkasında olduğumuzu ifade ederek kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

MHP’Lİ SAĞIR İKİ DOSTU BARIŞTIRALIM


Bunun üzerine söz alan MHP’li Meclis Üyesi Ali Sağır ise, “ikisi eski bir arkadaş. Dost. Kendi aralarında münakaşa ettiler. Siyasete çekmenin bir anlamı yok. Zaten onların da öyle bir talebi yok. Bu işi büyütmenin ne ilçeye ne de Belediye Başkanımızın çalışmalarını engellemeyeceğini bende düşünüyorum. Bunu tetiklemenin orada ki Beşikdüzü ilçesinde ilerde daha sıkıntılar çıkaracağını düşünerek bu eski dostları bir araya getirerek bunları barıştıralım. Bunun siyasetle bir alakası yok. Onlar eski dost arkadaşlar” dedi. 

BIÇAKÇIOĞLU: ALİ SAĞIR YANLIŞ BİLGİ KUŞATMASI ALTINDA


Ali Sağır’ın ardından söz alan saldırının odağında ki isim Bıçakçıoğlu ise, “Önce görüyorum ki Ali Sağır ağabeyim dezenformasyon kuşatması altında. Tamamıyla bu saldırı direkt doğrudan makamıma girilerek hiç bir kelime konuşulmadan yapılmış bir saldırı. Kendi aramızda konuşma olmadı. Ben yine de bu hadiseyi gerçekleştiren arkadaşı ve aday kardeşinin mensubu olduğu siyasi partiden bir çok dostumdan arkadaşımdan geçmiş olsun telefonu aldım ziyarette bulundular. 

BIÇAKÇIOĞLU: OLAY MHP’YE MAL EDİLEMEZ

Hiç bir şekilde mensubu bulunduğu siyasi partiye mal edilmemesi gerekir. Bu şahısların kendi hislerini aşamamasından kaynaklanan bir olay. İlkel toplumlarda bile böyle bir hadisenin yaşanmaması gerekirken Beşikdüzü gibi bunca seçimi yaşamış ilçede biz iki ay boyunca bir takım tehditler ve şantaja maruz kaldık. Bir ay önce de yine makamımızda aynı şahıs tarafından taciz edildik. Bunu yuttuk. Beşikdüzü hareketlenmesin diye sesimizi çıkarmadık. Bizim mücadelemiz bu konuda devam edecektir Orada Orhan Bıçakçıoğlu Beşikdüzü için iki tane tokat yedi diye bir adım geri atmaz. Hukuken bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Kendileri ile dostluğum ve arkadaşlığım bitmiştir. Aramızda husumet yoktur. Sadece siyasi hırs. Beşikdüzü'nde bizim parti çalışmaların kendilerinde yarattığı duygusal bir durum. Yine tekrar tekrar söylüyorum mensubu olduğu siyasi partiden de bir çok arkadaşım aramış ve ziyarete gelmiştir” dedi. 

SAĞIR: BENİ KİMSE KUŞATMA ALTINA ALAMAZ 

Bıçakçıoğlu’nun “Ali Sağır kuşatma altında” sözlerine ise Sağır bir hayli sinirlendi. Yeniden söz alan Sağır, “Ali Sağır kuşatma altındadır dedi. Asla. Ben 65 yaşında adamım herkes tanır. Bu şekilde bir töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yok. Beni Allah'ın kulu töhmet altında bırakamaz. Böyle bir şey yok. Milletvekilliği yaptın. Dostluğumuz arkadaşlığımız var. Bu işleri tetiklemenin size, onlara, Beşikdüzü'ne faydası olmayacağını sende biliyorsun. Orada asla MHP'ye bu şekilde bir şey olmayacak. Acaba bu tutumda senin bir eksi tarafın yok mu? Benim karşımda olanları nasıl Kırım'a götürürüm deme hakkın var mı?” diye konuştu. 

BIÇAKÇIOĞLU: DIŞARIDAN DUYDUKLARINLA BURADA YORUM YAPAMAZSIN

Bıçakçıoğlu ise, yanlış anlaşıldığını kaydederek, “Diyorum ki yanlış bir bilgilendirme ile konuşuyorsun. Yanlış bilgilendirmenin şeyindesin. Dışardan duyduklarında burada yorum yapamazsın. Hadisenin boyutu bu değil. Eğer şahsi meseleyse biz şahsi meselemizi görürüz. Burada Belediye makamında saldırı var. Meclisimiz bunu kınadı. Öyle bana oy vermeyenleri şunu yapacağım bunu yapacağım asla böyle bir şey ağzımızdan çıkmadı. Beşikdüzü’nde yaptığımız  bütün konuşmalarımız yayınlandı. Oy avcılığı yapmak için bu tarz söylemler ortaya atıldı. Burada birileri üste çıkmaya çalışıyor. Biz burada hadise yaptık ama arka boyutunda bunlar yaşandı. Hiçbir zaman Ben Beşikdüzü için yılacak bir adam değilim” dedi.  SAĞIR: RAPORLAR VAR Ali Sağır ise tartışmanın son bölümünde elinde ki raporları göstererek, “Raporlar var.. Raporlar” dedi. Ardından ise Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı tartışmayı bitirdi.