Yazıcı;ABD'de gerçekleştirilen 16 milyar dolarlık 20 yıllık tahvil ihracında talebin beklenenden fazla olması tahvil piyasalarında satış baskısını artırırken, küresel piyasalarda altın fiyatları 2 bin dolara yaklaştı.

Başkan Kaya, kara salyangozu üretim tesisini ziyaret etti Başkan Kaya, kara salyangozu üretim tesisini ziyaret etti

IMG_3054

Dolar/TL kuru ve spot piyasada altının onsu üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın 2.000 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. 

Söz konusu ihracın ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,39'la yaklaşık son bir ayın en düşük seviyesine yakın seyretti.

IMG_3055

Yatırımcılar yeniden uzun vadeli tahvillere yönelse de Orta Doğu'da azalan jeopolitik gerilimler altın üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Altın yukarı doğru seyrine devam edecek gibi gözüküyor. Piyasanın en risksiz yatırım aracı yine altın yatırımcısını kazandırmaya devam ediyor.  
IMG_3053

ABD Başkanı Joe Biden Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas'ın bir grup rehineyi serbest bırakma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Bu açıklama altında savaş riskinin getirdiği primde gerilemeye yok açmıştı.

TRABZON'DA ALTIN FİYATLARI

IMG_3064

Editör: Ömer Altıntaş