Trabzonspor’un eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’un eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Başkan Ertuğrul Doğan’ın basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sürmen, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Pazar gününden beri 45 yıldır hukukçuyum, bir kolluk faciası yaşadık. Arkasından da şimdi adli bir facia yaşıyoruz. Bir insanı hafif tokat atarsanız bu şikâyete bağlıdır, şikâyeti varsa gözaltına alınırsınız. Hakaret keza aynıdır. Ama silah dediğimiz şeyle vurursanız bunda şikâyet aranmaz, doğrudan soruşturma açılır. Bunu Sayın Emniyet Müdürü ve Trabzon’daki hukukçuların bilmeme şansı yok. 

“BURADA SUÇ NE?”

Buna rağmen sahaya inen ve suç işleyen bir taraftar oradaki bir güvenlik görevlisi tarafından yere yatırıldı. Burada suç ne? Darp var mı yok. Peki, onu dövenler nerede? Onları da emniyete alması gereken güvenlik güçleri maalesef İstanbul’a kadar gitmesi için havalimanına kadar ağırladılar.

"SIRTLARINDAKİ FORMAYI ÇIKARMASINI BEKLİYORUZ"

Avcı’ya KTÜ Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğundan Plaket Avcı’ya KTÜ Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğundan Plaket

Ama görüyorum ki bizde Emniyet ve Adliye bunu tersine çevirmiş. Meşru Müdafaayı Fenerbahçelilere vermiş. Biz Trabzon’da görev yapan tüm bürokratların hangi renklere âşık olduğuna bakmıyoruz. Ancak Trabzon’da görev yaparken de o sırtlarındaki formayı çıkarmasını bekliyoruz.

“ÖZGÜRLÜĞÜN KISITLANMASI OLUR” 

Sahaya atlamak suç ise sporda şiddet yasasına göre sahanın güvenlik tedbirini sağlama görevi emniyette. Fenerbahçeli futbolcuların sevinmesi sırasında hangi tedbir alınmıştır? O zaman sayın müdürümüz ve kolluk kuvvetleri de bunun hesabını Trabzonspor’a verecektir. Bir hukukçu olarak bunları söylüyorum. Asla bu yapılanlar unutulmayacak. O çocukların, dayak yiyen çocukların bugün tutuklanması onlar için yarın Trabzonspor adına özgürlüğünün kısıtlanması olur. Ama renk aşkıyla hareket edenler bir gün bunun hesabını verecek.”

Editör: Haber Merkezi