Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği ve Akçaabat Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kutlama etkinlikleri,
Akçaabat’ın tarih ve kültür mirasıyla dolu Ortamahalle Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. 
C356D466 Ea01 4Cfd 9Fcd 265F7C8B18Ea

Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Müzeler Günü kutlama Programına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon İl Müze Müdürü Levent Alnıak, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
8Cc4164B 9C2F 45C6 9Efa Df52A2Cfc50F

Programın açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim şunları kaydetti; “18 Mayıs Müzeler Günü vesilesiyle düzenlenen kutlama etkinlikleri programına, Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Sayın Valim, Sözlerimin başında Müzeler Günü Kutlama programını Akçaabat’ımızda düzenlediğiniz için, bu anlamda Ortamahalle Müzemizi tercih ettiğinizi için sizlere şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Bahçesinde bulunduğumuz Müzemiz hepinizin bildiği tarihi 1300’lü yıllara dayanan bir kilise idi. Benden önceki Belediye Başkanımız tarafından restorasyon süreçleri başlatıldı ve tamamlanması ile Müze olarak hizmete alınması bize nasip oldu. Aslına bakıldığına bu yapının sadece kendisi bile görülmeye değer mimariye sahip. Aynı zamanda içine koyulan envanterler de tarihi ortamahallemizin geçmişini yansıtmaktadır. Açıldığı gün itibariyle Müzemiz Turistlerin uğrak noktası arasında yer almaya başladı ve gün geçtikçe, tanıtımı da yapıldıkça turist çekmeye devam ediyor.
Restorasyonu ile hizmete açtığımız Ortamahalle Müzemizin haricin İlçemize bu dönem yeni bir müze daha kazandıracağız. Şehir Merkezinde bulunan tarihi Merkez İlkokulu binasını Kent Müzesi olarak Akçaabat’ımıza kazandırmak için proje çalışmalarımız tamamladık. Kurul onayları alındıktan sonra da inşaat süreçleri tamamlanacak. O Müzemizin yapımında Vakıfbank Genel Müdürümüz Hemşehrimiz Abdi Serdar Üstünsalih finansman desteği sağlamıştır. Sizlerin huzurunda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Akçaabat’ımız Kültür Sanat ve Turizm şehri olarak Ülkemiz genelinde adından sıkça söz ettirmektedir.
İlçemiz doğal güzellikleri, tarihi yapısı ve önemli turizm alanları ile yerli ve yabancı turistleri misafir etmek için hazır durumdadır.
Tarihi Ortamahallemiz, Yaylalarımız, Sera Gölümüz, Akçakale Kalemiz, Akçatepemiz Sahilimiz ve Plajlarımızla turistlerin önemli uğrak noktaları haline gelmiştir.
Bizler Akçaabat’ın geleceğini turizm de görüyor ve Akçaabat’ımızın turizmden hak ettiği payı alabilmesi adına, Akçaabat Belediyesi olarak bizler; Sayın Valimizin koordinesinde önemli yatırımları şehrimize kazandırıyoruz. İlçemizin daha fazla turist çekmesi ve şehrimizin daha canlı hale gelmesi için, bugün burada olduğu gibi, ilgili bütün kurumlarımızla işbirliği halinde olmaya gayret gösteriyoruz. Atılması gereken nasıl bir adım varsa, yapılması gereken ne varsa Akçaabat Belediyesi olarak buna hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu duygularla konuşmama son verirken bir kez daha tüm katılımcıların ve hemşehrilerimin, 18 Mayıs Müzeler Gününü kutluyor, bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere, kurum müdürlerimize ve emek harcayan herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyor hepinize hayırlı günler diliyorum.”
 Ca51977C 1Ead 418A Beab 018Ed008D57F
Müzeler Günü kutlama programı, Akçaabat Belediyesi Kız ve Erkek Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle renklendi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da müzelerin önemine vurgu yaparak, Ortamahalle Müzesi'nin kendi başına bir müze niteliği taşıdığını ve şehrin turizm destinasyonu haline geldiğini dile getirdi.

Akçaabat’ta 32.Festival Coşkusu Başladı Akçaabat’ta 32.Festival Coşkusu Başladı

D31A4Efa B7Eb 47F6 8B9A 4F431Dbad123

Açılış konuşmalarının ardından protokol mensuplarıyla birlikte müze gezildi ve Tılsım Uluslararası Sanat Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen "Müzede Açan Bahar" isimli serginin açılışı yapıldı. Program, geleneksel el sanatları olan ebru ve çini sanatının canlı gösterimleriyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi