Akçaabat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Akçaabat’ta 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı

Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünden başlayan ‘Gençlik Yürüyüşü’ ile başladı. İlçedeki okulların, Akçaabatlıların ve ilçe protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirilen ve Akçaabat İnönü Caddesi boyunca devam eden Gençlik Yürüyüşü Atatürk Parkı’nda sona erdi. 

cdcc6ee0-4adc-43f2-b652-bf6467c5808f

ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Atatürk Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni yapıldı. Tören, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
bad2a8c3-0a89-4efb-a7ef-6ea77683b1cf

Düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran ,İlçe Protokolü, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve temsilcileri,Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kurumların Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma töreninde öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Sporcu Andı okundu. Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki sporcu grupları hünerlerini sergiledi. Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları ekibi ile Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Halk Oyunları Ekibi horon gösterisi sundu.

9b2a6bb3-403b-457c-81e1-e3b0f4ece395

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen atletizim, basketbol, bisiklet, boks, futbol, güreş, okçuluk, judo ile masa tenisi branşlarında dereceye giren sporculara Akçaabatlılar Vakfı tarafından temin edilen Trabzonspor formaları ve ödüller İlçe protokolü tarafından verildi.

Editör: Muharrem Altıntaş