Önemli bir galibiyet aldığımızı ifade eden Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı; "Bugün ligin son 3 maçı kaldı, biri kupa finali, hepsini kazanıp ligi öyle kapatmak istiyoruz. Bugüne gelecek olursak, her zaman söylüyorum; taraftarımız bizi bırakmasın. 2 hafta sonra oynayacağımız Ankaragücü maçı ile beraber cezaları bitmiş olacak ve önümüzdeki sene bizim onlara çok ihtiyacımız olacak. Yalnız kaldığımız zaman böyle ortamlarda konsantrasyon çok zor oluyor. Bugün önceki haftalardan biraz daha dersler çıkartarak oyuna iyi başlamak istedik. Bence bir teknik adam olarak insanı mutlu eden durum şudur: Ligin en fazla duran toptan gol yiyen takımına çalıştığımız, daha oyunun başında duran toptan golü bulmak, arkasından üçüncü bölgede yapacağımız baskıyla içeri yönlendirmelerdeki sonuçlandırmayla golü bulmak, son derece önemliydi. Atmosfer, bir takım konsantrasyon bozukluklarına neden olabiliyor. Oyuncuların saha içindeki performanslarında böyle durumlarda da skorun verdiği rahatlıkla beraber oyundan kopmalar olabiliyor. İkinci yarıda üçüncü golü bulduktan sonra sakatlanma riski bulunan oyuncuları her ihtimale karşı korumak amacıyla değişiklikler yaptık. Önümüzdeki Başakşehir maçı var. Belki Avrupa Kupaları'nı yüzde 99 garantiledik ama Trabzonspor her zaman bir fazlasını ister. Başakşehir maçına da o şekilde hazırlanacağız."

I M G 7378

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, maçta 3 asist yapan futbolcumuz Edin Vişça için hakkında da şu ifadelere yer verdi:

Trabzonspor'un Ruzomberok maçı 11'i belli oldu Trabzonspor'un Ruzomberok maçı 11'i belli oldu

"Bir parantez de Edin’e. 12 senedir harika profesyonel. Bugün 3 asist yaptı. Hatta çıkarken de esprisini yaptım, 'Daha fazla yapma biraz da diğer maçlara kalsın' diye. Onu korumak amacıyla oyundan çıkarttık. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum.

İstanbulspor’un kendisi için önemli bir kulüp olduğunun altını çizen Avcı; “İstanbulspor benim için 4 sene futbol oynadığım, 2 şampiyonluk yaşadığım, takım kaptanlığı yaptığım ve 99 senesi itibariyle antrenörlük kapısını bana açan bir camiadır. Çok elit ve büyük bir camiadır. Bir organizasyonları var. Tarihi ile beraber saygın bir kulüptür" dedi.

Teknik Direktörümüz Avcı, sözleşmesi biten futbolcuların maça odaklanması ile ilgili soruya, “Onlarla bire bir iletişimlerim devam ediyor. Transfer süreçleri çok çabuk sonuçlanan süreçler değil. Hem mevcut oyuncular için hem transfer yapmak isteyen oyuncular için. Ama oyuncularım hakikaten çok düzgün, karakterli oyuncular. Kiralık olanı, mukavelesi biteni var. Bir senesi kalanı var. Onların da önceliği şu an itibariyle Trabzonspor’un ligi üçüncü bitirebilmesi ve Türkiye Kupası’nı 10. kez kazanmak." yanıt verdi.

Trezeguet’nin sağlık durumu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Avcı, “Trezeguet harıl harıl devamlı çalışıyor. Sağlık ekibiyle beraber sabah akşam hem tedavilerini oluyor hem de fizyoterapistlerle çalışıyor. Trezeguet’in durumu 1-2 gün için de daha netlik kazanacak. Kupa finalinin nerede oynanacağı ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Biz de bununla ilgili düşüncelerimizi tabii ki söylüyoruz. Burada önemli olan şehirden çok oynanacak stadyum ve zemin. Trabzonspor taraftarı her zaman bizimle olacaktır. Bütün arzumuz bir futbol şöleni havasında olmasıdır. Bununla ilgili düşüncelerimi Başkanımız Ertuğrul Doğan ile paylaştım” dedi.

Taraftarlarla iletişiminin her zaman güçlü olduğunu ifade eden Avcı, “Bir Karadenizli olarak kendimi burada çok iyi hissediyorum. Sokakta da dışarıda da olsun, son derece iletişimimizin iyi olduğunu düşünüyorum. Ekibi ile beraber senelerdir yoğun olarak oyun organizasyonu için çalışan bir teknik adam ve ekibi var. 2014’ten itibaren bugün geldiğimiz 2024’e kadar en fazla puan ortalaması olan, en fazla istatistikleri üzerinde hareket eden teknik adam ve ekibi vardır. Şampiyon olduğumuz sezonda ve öncesinde rekorlar kırılmıştır. Önümüzdeki sene daha farklı bir takım olacak. Trabzonspor daha hızlı oynayan, daha agresif olan bir takım olacak. Onun için oyunun artık bir yönü yoktur, iki yönü vardır. Topun dışarıda olduğu bölüm vardır, taç vardır, duran top vardır. Oyuna detaylı bir şekilde hazırlanıyoruz. Benim iletişimimin son derece kuvvetli olduğunu düşünüyorum ve bununla ilgili de doğru geri bildirimler alıyorum. Sokakta yürürken de Trabzon taraftarının; halkının gösterdiği saygı, benim için çok önemli. Ben tarihini de iyi bilen, tarihine sahip çıkan, iletişimi güçlü olan biri olduğumu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Avcı, açıklamasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: Orsic ciddi bir sakatlıktan çıktı, bu süreyi 10 dakika fazla vermekle hızlandıramayız. Süreyi her haftaya yayarak, artırarak ve hatta sezon başı ciddi bir çalışma programının içinden çıkıp daha fazla hazırlık maçı oynayıp, Avrupa Kupaları'nda süre vererek daha iyi hale getirebiliriz diye düşünüyorum.

Editör: Serpil Yazıcı