Trabzon’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen törende coşkuyla kutlandı. 

Düzenlenen programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esenyurt, Trabzon Kaymakamı Gürkan Değirmenci, İl gençlik müdürü Lokman Arıoğlu, konsolosluk, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Trabzon Gençlik Müdürü Arıcıoğlu “Aziz milletimizin direnişinin, azminin sembolü 19 Mayıstır. Gençler, sizler kahramanlıklarıyla destan olmuş Sütçü İmamın, Yahya Çavuş’un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün asil soyusunuz. En büyük zenginliğimiz sizsiniz. Küresel güçlere sizler talimat vereceksiniz. Vizyonumuz sizlerle genişlenecek, olimpiyatlar sizlerle gelişecek. Yeni dünyaya sizler yön vereceksiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. 1461 öğrenci ile düzenlediğimiz bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun.

Program öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinlikler ile devam ederken, Atatürk’ün Türk gençliğine hitabesi, bayrak isimli şiir ve şarkılar okundu.

1461 öğrencinin katılım sağladığı törende halk oyunları oynandı ve spor gösterilerini yapıldı.

İzindeyiz marşının okunmasının ardından ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören buldu son buldu.

Editör: Muharrem Altıntaş