TÜRSAB Başkan Adayı Firüz Bağlıkaya ''Mesleğinizi Değiştirmeyin Başkanınızı Değiştirin''
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

 “Bize Değişim Gerek “ sloganıyla seçim kampanyasını yürüten TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, Antalya Concorde De Luxe Hotel Carpe Diem Spa'da Yemekli toplantıda 800 Acenta temsilcisi ile bir araya geldi.
 
Seyahat Acentalarının yaşadığı sorunların konuşulduğu ve yüzlerce Acenta temsilcisinin katıldığı toplantıya Antalya ve Ulusal basın da yoğun ilgi gösterdi. Seçildikten hemen sonra sorunları hızlı bir şekilde ortadan kaldıracaklarını belirten ve çözüm önerileri ile projelerini paylaşan Firuz Bağlıkaya, meslektaşlarının kendisine yönelttiği sorulara da yanıt verdi.

BAĞLIKAYA HER GÜN 2 ACENTA AÇILIYOR 
Acenta sayısının her geçen gün arttığına değinen Bağlıkaya, yeni seyahat acentası kurulmasını önce engelleyeceklerini, sonrasında ise yasal düzenleme ile zorlaştıracaklarını söyledi. Sanal ortamdaki kaçak faaliyetlerle de mücadele edeceklerini belirten Firuz Bağlıkaya, kaçak faaliyette kullanılan araçların trafikten men edilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

TÜRSAB BAŞKAN ADAYI BAĞLIKAYA HAVAYOLLARINA KARŞI ACENTALARI GÜÇLÜ KILACAĞIZ 

Maruz kalınan haksız rekabet ortamını değiştirmek adına önemli adımlar atacaklarını söyleyen TÜRSAB başkan adayı Bağlıkaya, seyahat acentalarını hava yolları karşısında güçlü bir hale getireceklerini vurguladı. Bağlıkaya, seyahat acentalarının alanını daraltıp, iş hacminin azalmasına sebebiyet veren uygulamalara ise, kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

HAÇ VE ÜMRE ACENTALARININ MAĞDURİYETİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ 

Hac Acentalarının mağduriyetlerine de değinen Firuz Bağlıkaya, Hac acentalarıyla yapılan ticareti ahlaki ve vicdani bulmadıklarını söyledi. Seçildikleri takdirde, Hac ve Umre Acentaları üzerinden oluşturulan menfaat zincirini kıracaklarını belirtti.

Ticari işlere yoğunluk veren TÜRSAB’ın üyelerine karşı takındığı duyarsız tavrı da eleştiren Bağlıkaya, başa geldiklerinde üyelerin menfaati dışında çalışmayacaklarının sözünü verdi.

Tek adam yönetimine karşı olduklarını açıklayan TÜRSAB başkan adayı, kan değişiminin kaçınılmaz olduğunu, gençlerin önünü açacaklarını ve TÜRSAB’ı çağı yakalayan, saygın, itibarlı bir kurum haline getireceklerini söyledi. 

Başkan Adayı Firüz Bağlıkaya TÜRSAB'ta 2.ci Başkanlık yaptığım dönemde gördüm ki doğru zamanda doğru insanlarla bir araya gelirsek tün bu konuları hallederiz diye 2 Adamlıktan Başkan Yardımcılığından İstifa ederek yollara düştük.   Bizim mesleğimiz onurlu bir meslek Türkiye Cumhuriyetine Katma değer kazandırıyoruz . Tek isteğim var sizden '' Mesleğinizi Değiştirmeyin Başkanınızı Değiştirin'' diyerek alkışlar arasında konuşmasını bitirerek TÜRSAB Üyelerinin olduğu Masaları tek tek dolaşarak Üyelerle sohbet etti.