Trabzon’un köklü tiyatro gruplarından Trabzon Halk Tiyatrosu yeni sezonu Schrödinger’in Kedisi adlı oyunuyla açıyor. Tiyatro ekibinden Haktan Özkan’ın yazdığı ve Cemre Can Avcı’nın yönettiği oyun 19 Kasım cumartesi günü Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak

Trabzon Halk Tiyatrosu (THT) 2022-2023 sezonunu Schrödinger’in Kedisi adlı oyunuyla açıyor. Trabzon Halk Tiyatrosu ekibinden Haktan Özkan tarafından kaleme alınan oyunun yönetmenliğini Cemre Can Avcı üstleniyor. Oyunda Haktan Özkan ve Ulaş Tanşi rol alıyor. Pandemi nedeniyle uzun bir aranın ardından geçtiğimiz yıl Enfarktüs adlı oyunla sahne alan THT bu yıl tek perdelik gerilimle izleyicisiyle buluşacak. Merakla beklenen oyunun prömiyeri 19 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde yapılacak. 
KESİŞEN İKİ İNSANIN HİKAYESİ
Seyirciye iki kişilik bir gerilim deneyimi sunan Schrodinger’in Kedisi’nde bir Doğu Avrupa ülkesinin terk edilmiş tren garında başlayan, birbirini tanımayan iki insanın hikayesi, farkında olmasalar da birkaç yüz kilometre ötelerinde gerçekleşen korkunç bir savaşın kaderiyle kesişmektedir. Modernite, mahremiyet, erdem ve birey ahlakı gibi çeşitli konularda seyirciye soru sordurtan “Schrödinger’in Kedisi” dekor ve kostüm tercihleriyle de oyunun geçtiği 1940’lı yılların gündelik atmosferini sade ama etkileyici bir tarzla sunuyor. 
SEZON BOYUNCA SAHNELENECEK
Ayrıca ülkemizde son dönemlerde oyun yazarlığı konusunda kısırlık yaşanırken, ekibin oyuncularından Haktan Özkan’ın kaleme aldığı oyun merak uyandırıyor. THT, 2022-2023 sezonu boyunca Schrödinger’in Kedisi oyunuyla seyircinin karşısına çıkmayı planlıyor. Cep ve oda tiyatrolarında da seyirciyle buluşmaya devam edecek olan Schrödinger’in Kedisi 2022-2023 sezonu dışında da uzun yıllar seyirciyle buluşmaya devam edecek. Oyunun turne programları da prömiyerden sonra Trabzon Halk Tiyatro’sunun hesaplarından duyurulacak.