Açıklamada ,Türkiye, sahip olduğu kaynakları, üstlendiği tarihsel sorumlulukları ve coğrafi konumu gibi çeşitli sebeplerle hain terör örgütlerinin ve onların sahiplerinin hedefinde yer almaktadır. Özellikle doksanlı yıllar terör örgütlerinin kanlı eylemleriyle ve şehit cenazeleriyle hafızalardaki yerini korumaktadır.
Türkiye’nin terörle mücadelesinde devletimizin ve ordumuzun yanı sıra siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da önemli rol ve sorumlulukları vardır. Toplumun her kesimi aynı ağızdan terörü lanetlemeli; kendi gücü, imkânları ve yöntemleriyle bu mücadeleye destek vermelidir. Ancak Türkiye’de birileri, milli güvenlik konularını dahi kendilerine malzeme yaparak kirli bir siyaset gütmektedirler.  Bütün ülkeyi yasa boğan bir eylem gerçekleştiğinde terör odaklarını değil; terörle mücadele edenleri hedef tahtasına koymaktadırlar. Oysa biz biliyoruz ki terör örgütleri, eylemlerinin başarısını yalnızca giden canlarımızın sayısıyla ya da zarar gören mallarımızın miktarıyla ölçmezler. Onlar için terör sonrası oluşan ortam ve gündeme gelen konular da bir etki ölçme aracıdır. Bu sebeple iç politikada gündem olmak ve popülarite artırmak için milli güvenlik meseleleri kullanılamaz. Ne yazık ki son günlerde şahit olduğumuz bazı açıklamalar da bu minvaldedir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu göreve getirdiği günden itibaren Bakanımız; terör odaklarını ve terör sevicilerini adeta ağlatmış; cesareti, kararlılığı, atikliği ve emri altındaki vatan evlatları sayesinde terörle mücadeleyi ülkemizin birinci gündemi olmaktan çıkartmıştır. Bir vakitler ayak basmaya korkulan topraklar bugün mesire yeri halini almışsa bunda Sayın Bakanımızın emeği çok büyüktür. Terörle mücadelede devletimize, milletimize, terörle mücadelenin en büyük aktörlerine destek vermek yerine gündelik menfaatlerinin esiri olanlar kaybetmeye mahkûmdur.
Milli Türk Talebe Birliği Trabzon İl Başkanlığı olarak şehrimizin evladı İçişleri Bakanımızın Sayın Süleyman Soylu’yu yıpratmaya çalışarak onun şahsında Türkiye’nin terörle mücadelesine zarar vermeye çalışan odakları esefle kınıyoruz. Süleyman Soylu Bakanımız, makam koltuğunda sınırlı saatler geçirerek, memleketin her köşesine arşınlayarak, terörden beslenen kan emicilere haddini bildirerek, her türlü felakette vatandaşının yanında olarak, herkesin sevgisini kazanmıştır. Süleyman Soylu’nun adını ağzına almak; PKK’ya terör örgütü diyemeyenlerin, PKK sempatizanlarından il başkanı seçenlerin, haddine değildir.
 
25.11.22