Argonatların Hikayesini Canlandıran Yatcılar Cuma Günü Sürmene Yeniçam Limanında
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Amatör denizciliğin gelişmesini hedefleyerek yola çıkan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD), bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiği DADDralli Karadeniz 2018 '3 Ülke 1 Hikaye' etkinliği kapsamında, Yarın Sürmene Yeniçam Limanına Demir atacaklar.  

12 Haziran'da Yunanistan'ın Volos Limanı'ndan başlayarak, Gürcistan'ın Poti Limanı'na kadar uzanan ve 22 Ağustos'ta İstanbul'da bitecek olan etkinlikte yer alan 24 yat, Perşembe ilçesinde bulunan Kışlaönü Balıkçı Barınağı'na demir attı. 'Argonotların İzinde, Altın Postun Peşinde' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında katılımcılar, Yason Burnu, Bolaman Kalesi, Boztepe gibi tarihi ve turistik mekanları gezen Yatcılar daha sonra Trabzon Beşikdüzü Limanına demirlediler. Beşikdüzü Limanından çıkış yapan Ekip Gürcistan'ın Poti Limanı'na giderek demir attılar. 

ARGONATLAR YARIN CUMA GÜNÜ SAAT 14'00'DA SÜRMENE YENİÇAM LİMANINDA 

Efsanesi yıllardır dillerden düşmeyen Argonatlar geçmişte dedelerinin yapmış olduğu yol ve güzergahı kullanarak gittikleri Gürcistan'ın Poti Limanından ayrıldılar, Argonatlar yarın saat 14.00'da Sürmene Çamburnu Yeniay Limanında demir atacaklar. Yatlar daha sonra Sürmene'den demir alacaklar. Etkinlik İstanbul'da son bulacak. 

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün , Yunanistan'dan çıkıp ülkemiz üzerinden Gürcistan'a geçen Argonatların Hikayesi Tarihte şöyle gelişiyor; 3 ülke, 1 hikaye, Argonatların hikayesi ve onların Yason'a gelişinin canlanması. Bu yol, Argonatların yolu. Argonatların, yapmış oldukları ahşap bir gemi ile Yunanistan'dan çıkarak, Ege adalarından çıkarak, İstanbul üzerinden Yason'a ulaşması. İçerisinde yaklaşık 40'ın üzerinde Argonatların Yason'a gelmesi ve daha sonra Beşikdüzü ve Sürmene Limanlarına demirledikten sonra Gürcistan'a geçiş süreci. Bu etkinlik, o sürecin canlanması" olarak bilinmekte .