Trabzonspor Burak Yılmaz'a Medical Park Arena'da İmza Attırdı 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzonspor’un Çin’in Bejing Guoan takımından transfer ettiği Burak Yılmaz resmi sözleşmeye imza attı. Trabzonspor’un 3.5 milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattığı Burak Yılmaz için Medical Park Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Burada resmi 3 yıllık sözleşmeye imza atan golcü oyuncu basının sorularını yanıtladı.

USTA ; YENİ YENİ YENİDEN, YOLCULUĞA BAŞLIYORUZ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "Bugün Trabzonspor için önemli bir gün. Çünkü Trabzonspor tarihinde ve Türk futbol tarihinde çok ama çok önemli yeri olan Burak Yılmaz ile yeniden yolculuğa başlıyoruz. Kendi tabiri ile yuvasına geri döndü. Hem Türkiye hem de yurt dışında attığı gollerle herkesin kabul ettiği bir futbolcu Burak Yılmaz. Onu iki kelime ile tanımlayacak olursak o bir gol makinası. Futbolun içinde bir gol kralı. Daha kısa bir tabir ile tanımlarsak kral geri döndü. Bu sene daha iddialı daha kaliteli bir takımı dizayn ediyoruz. Bu dizaynın iyi olabilmesi için tabi ki Burak Yılmaz önemli bir markaydı. Uzun bir serüven sonrası onun da büyük gayretleri ile Çin’de iyi bir kazancı varken Türkiye’ye Trabzonspor’a dönmek onun açısından bizim kadar önemli bir serüvendi. Trabzonspor’a katılmak için büyük gayretler sarf etti. Futbol görsel bir şov. Bu şovun cazibesi olabilmesi için topun 3 direk arasından geçmesi gerekiyor. Bir futbol kulubünün mutlu olduğu yerde başarı kaçınılmaz. Taraftarımız için her zaman daha kalitesini yapmaya çalışıyoruz ki onlar da daha fazla mutlu olsunlar. Futbol kulübü her zaman daha iyisini yapmak için uğraşır. Bu yolculuk içindeyiz. 2017 futbol yılının tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BURAK YILMAZ; GEÇMİŞE TAKILI KALMIYORUM

Burak Yılmaz ise, "Başkana teşekkür ediyorum. Başkanımın yaptığı fedakarlıklara teşekkür ediyorum. Hocamıza teşekkür ediyorum. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Gerek takımımızla gerek bireysel olarak güzel günler geçirdiğim Trabzonspor’umuza geri döndüm. Geçmişe takılı kalmıyorum. Tekrar burada kendimi ispatlamak istityorum. Tekrardan şampiyonluk kupalar goller atmak istiyorum. Transferde emeği geçen başkanıma yönetim kurulumuza menajerlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SELÇUK İNAN İLE SADECE SOYADIMIZ DEĞİŞİK BİZ KARDEŞİZ 

Burak, "Stadımızın açılışına geldiğinde biraz çekiniyordum. Sayın başkanımız aradı beni camiamızın sana olan sevgisini göreceksin. Geldim çok güzel ağırlandım. Sayın başkanımız elimden tuttu kulağıma dedi ki seni alacağım. Ayrılık kararını vermedim ama içime düşürdü. Orda başladı hikaye. Orada bir ceza aldım haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Selçuk benim kardeşimdir. Onun bulunduğu zorluklarla ilgili konuşmak istemiyorum. Büyük bir oyuncudur. Türk fuıtbol tarihinin önemli oyuncusudur. Yönetim isterse Selçuk’la oynamak isterim. Keşke derim 33 golle gol krallığını fazla düşünmüyrum yeni hedef yeni bir savaş benim için. Gol hedefim yok. Bu sene 50. yılımız ayrı bir dönem bizim için takım olarak başarılı olmalıyız. Atabildiğim kadar atacağım" ifadelerini kullandı.


ONAZİ'YE TEŞEKKÜR EDERİM ;17 NUMARAYI BANA VERDİ

Burak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onazi’ye çok teşekkür ediyorum beni çok mutlu etti. 17 numarayı ben giyiyorum. Onazi 20 numarayı giyecek. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Stadın atmosferini gördüğüm zaman insan içinden keşke oynasam diye düşünüyor. Güzel videolar ve karşılamar için ayrıca teşşekkür ediyorum. Hiç kimseyi mahçup etmeyeceğim. Trabzonspor dışında net talipler oldu ama söylemeye gerek yok. 5 maçlık bir ceza almıştım. 2 hafta bir şey yapmadım. Son 3 haftadır sıkı çalışıyorum. Bugün antrenmanlara başlayacağım ama takdir hocamızındır” dedi. Golcü oyuncu daha sonra Medical Park Stadyumu'nda Trabzonspor’un yeni sezon forması ile basın mensuplarına poz verdi.