Trabzon İl Kültür Müdürlüğü'nün tarihi binasına asılan ışıklı tabelaya tepkiler gelmişti. 

,Konu Ortahşisar belediye meclisinde de gündeme geldi.


İYİ Partili meclis üyesi Burhan Bekar'ın sorunusna Başkan Ahmet Metin genç "Kaş yaparken göz çıkarmışlar" ifadelerini kullandı. 

Burhan Bekar "Taşönü çöp tesisi ile alakalı bir çok kez konuyu burada gündeme getirdik anacak bir gelişme yaşanmadı. Oradaki vatandaşların büyük bir eylem hazırlığı var.

Trabzon'un merkezinde olan tarihi taş binamızda dış cephesine sıva yapılarak tabela asılmasını garipsedim. O binayı koruması gereken bir kurumun bunu yapmasını daha da garipsedim. Önce kurumlar kendi binalarını korumalı. Oraya o kadar tabelayı o şekilde asmak yerine başka bir yol izlenebilirdi. " şeklinde iki konuyu güneme getirdi.

Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise "O silüete hale gelmş. Kaş yapalılrken göz çıkarılmış. Umarım düzeltilmiş.

Taşönü ile alakalı geçici vbir çözüm yapıldı. Bir toplantı yapıldı ora ile alakalı. Yeni bir sistem gelecek ve oraya kurulacak. Oradakşi vatandşlarımızın haklı itirazı var. Konu çevre baanlıuğpımıza da taşındı. Oradaki yeni yatırım ile beraber sorun çözülecek diye bekliyoruz. " iadelerini kullandı.