TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ GÜMÜŞ AÇIKLAMA YAPTI 
Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Havva Gümüş tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Dünyanın var oluşundan bu yana kadınların her gelişmede önemli katkılarının olduğunu kaydeden Gümüş, insan hakları çerçevesinde kadınların siyasi ve sosyal bilincini geliştirilmesi, ekonomik, politik ve sosyal başarılarının çağdaş toplumlar ortalamasına ulaşmasını diledi.
 
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV), ”Cennet anaların ayakları altındadır” diyerek İslam dininin kadınlara verdiği değeri ortaya koyduğuna vurgu yapan Gümüş, “Bu sözün muhatabı bütün dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bu vesile ile Nene Hatunlar, Kara Fatmalar gibi gözü pek, gönlü pak emekçi kadınlarımızın şahsında ebediyete göç etmiş tüm kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.   
 
Başkanvekili Gümüş, 8 Mart Dünya Kadınları Günü dolayısıyla incelik göstererek başkanlık vekaletini kadın olarak kendisine vermesi dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tüm kadınlar adına teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu’nun vekaleti kendisine verirken aralarında geçen esprili diyaloğu da anlatan Gümüş: “Başkanım eğer koltuğu seversem bırakmayabilirim. Çünkü siz teslim ediyorsunuz. Başkanımız da,  ‘hay hay. Memnuniyetle’ dedi. İnceliklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Başkanvekili Gümüş 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri dolayısıyla Trabzon’da yapılan birçok etkinliği de katılarak kadınlarla anlamlı günlerinde birlikte oldu. Haçkalı Hoca Devlet Hastanesi kadın doğum bölümünü ziyaret eden Gümüş burada kadınlara karanfil vererek sohbet etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi kadın personeli ile İkram Sofrası’nda birlikte yemek yiyen Gümüş daha sonra Atatürk Alanı’nda açılan ‘Kadına Şiddet’ konulu karikatür sergisinin açılışına katıldı.