Ortahisar'dan Çağlayan'da kentsel dönüşüm atağı
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Ortahisar Belediyesi, TOKİ ile ortaklaşa  yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekliyor. Ortahisar, Pelitli ve Pazarkapı kentsel dönüşüm projelerinden sonra şimdi de Çağlayan Mahallesi'nde TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm projesi yapacak. Çağlayan Eski Belediye Başkanı ve şu anda da Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Firar Bayrak ile Çağlayan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi içinde yer alan binaları inceleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, projeyle birlikte Çağlayan'ın çarpık yapılaşmadan kurtarılarak modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. 
"SAĞLIKLI YAPILAŞMA OLACAK" 
Projenin iki etap olarak yapılacağını belirten Başkan Genç, toplamda 60.000 m2 alanda kentsel dönüşüm uygulanacağını kaydederek, " 36.000m2 alanı kapsayan birinci etapta projenin hayata geçirilmesi için Belediyemiz tarafından yapılacak gerekli çalışmaları tamamladık. Bu alandaki projede 400 adet konut bir adet cami ve ticaret merkezlerinin yapımını planlıyoruz. Projemiz bittiğinde ben inanıyorum ki ortaya çıkan sağlıklı yapılaşmayı görecek vatandaşlarımız da gönüllü olarak kendi binalarının kentsel dönüşümü için bize başvuracak. Çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıp, planlı konut ve ticaret alanlarıyla, yeşil alanlarıyla bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek bir kentleşme modeli ortaya çıkaracağız." dedi. 
"KALICI YAPILAŞMA"
Ortahisar'ı her yönüyle daha yaşanabilir ve modern bir  hale getirmek için kentsel dönüşüm projelerine çok önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Genç, "Şu anda halihazırda TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi bütün hızıyla devam ediyor. Buradaki ticaret alanlarının kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Bittiğinde de Trabzon Havalimanı'na yakışır çok örnek bir proje olacak. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Ortahisar'da yapmak için yıkmak lazım. İstiyoruz ki, Ortahisarımız altyapısıyla, üst yapılarıyla daha yaşanabilir modern bir hale getirelim. Öyle ki bir daha kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç duyulmasın. Kalıcı, ileriye dönük ve halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilen yapılar ortaya çıksın. O nedenle projelerimizi ileride ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara da cevap verebilecek şekilde yapmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.