Genel Başkan Aktürk TİSKİ tarafından maruz kaldığı anlamsız mantıksız bir uygulama hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı. 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve bir mahalle muhtarı olmam nedeniyle gerek muhtar arkadaşlarımın gerekse Trabzon halkı ve sakinleri tarafından özellikle köylerde, köy statüsünden mahalleye geçiş yapan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın TİSKİ ile ilgili bir çok farklı konuda yoğun şikayetleri oluyordu. 
Ben de bu bilgileri TİSKİ çalışanları ve üst düzey yöneticileri ile paylaşıyordum. Görevliler bana böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söylüyorlardı. Ve hep ikna oluyordum, vatandaşa da bu konuda TİSKİ’nin göz göre göre vatandaşı mağdur etmeyeceğini söylüyordum. 
Fakat şimdi kendi iş yerim de su sayacım olmasına rağmen bana da gelip su sayacım olmamış gibi muamele yapılınca Vatandaşın  şikâyetlerinin doğru olduğu yanlış olan tarafın TİSKİ tarafı olduğu kanısına vardım. 
Parasını ödediğiniz sayacınızdan geçen su nasıl kaçak olabilir, parasını ödediğiniz suya nasıl kaçak muamelesi yapılır, farklı amaçlarla daha ucuza su kullanabilecekken biz burada daha fazla para ödeme yoluna gitmişiz, buna tutanak tutmak işgüzarlık değil de nedir. 
Demek TİSKİ’de bir sorun var. Demek vatandaş serzenişinde haklıydı. 
Bundan dolayı bu zamana kadar bana bilgi aktaran haksızlığa uğradığını ifade eden vatandaşlardan özür diliyorum. Bu olayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na taşıdım, kendisi benim başıma gelen olaylara benzer durumların daha önce vatandaşların başına geldiğini kendisine çok sayıda şikayet yapıldığını bu olaylarla ilgili inceleme başlattığını, bundan sonra vatandaşın başına böyle olaylar gelmesi halinde direk Büyükşehir Belediyemize ulaşmaları halinde anında sorunun çözüme kavuşması için gereken her şeyin yapılıcağını söyledi. Kendisine hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum.
Bugüne kadar mağdur edilen tüm vatandaşların da mağduriyetlerinin giderilmesi ve olayın çok sıkı bir şekilde araştırılıp incelenmesi için kendisine bilgi aktarımında bulundum. 
Kendisiyle birlikte bende bizzat konunun takipçisi olacağım. İlgi ve alakalarından ötürü Sayın Zorluoğlu’na şahsım ve şehrimiz yaşayanları adına teşekkür ederim.