Eski Başbakanlardan ve Türk Devletler Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın katılımıyla, yapılan açılışa büyük bir ilgi oluştu. 

ÇOK SAYIDA İSİM AÇILIŞINA KATILDI

Trabzonlu iş insanı Erol Tuna’nın bağışıyla, Gazipaşa Mahallesi Hamşet Sokakta açılan Anaokulunun açılışına Yıldırım’ın yanı sıra, Hayırsever iş insanı Erol Tuna, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Devlet Eski Bakanlarından Faruk Nafız  Özak, Cahit Turhan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu,Trabzon Eski Belediye Başkanı Hasan Melek,Eski Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Kızılay Trabzon İl Şube Başkanı Dr.Oğuz Kara,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi,Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali,Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen,TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu,Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.İsmet Durmuş,Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi ,Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Dila Baran,Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu,bir çok kamu kurumunun il müdürü, STK Başkanları ve mahalle halkı katıldı. 

Bağışçı Erol Tuna, özetle şu ifadeleri kullandı: 

TOPLUMUN GELECEĞİ EĞİTİMDE… 

“Açılışta ilk olarak İstanbul Merkez Şube Başkanı Mehmet Uğurelli, ardından ise bağışçı Erol Tuna konuştu. 
Tuna özetle şu ifadeleri kullandı: 

Her birimiz kendi deneyimlerimiz ile eğitimin ne denli önemli konu olduğunu, toplumun geleceğinin eğitimle geleceğini çok iyi biliyoruz. 
Düşünen sorgulayan, özgüvenli, yeniliğe açık, dürüst, ailesine ve vatananı bağlı nesiller büyük zorluklarla kurulan ve bugünlere taşınan ülkemizin teminatıdır.  Türk Kızılayı’nın projesi, bu hedefe sağlım bir şekilde teşkil eden sonuçları itibariyle bizi heyecanlandıran önemli bir atılımdır 
Bu güzel proje için gönülden Semiha Yıldırım, Türk Kızılayı ve emegi geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 
Bu projenin 81 ilin ilçelerini de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması temennimizdir. 

81 İLE 81 ANAOKULU PROJESİ BÜYÜK FIRSAT

Biz Tunalar Topluluğu olarak 100 yılı aşan ticari faaliyetleri, toplum yararına kullanıldığı sürece anlam ve değer ifade edeceğini biliyor, düşünüyoruz ve kabul ediyoruz. 81 ile 81 ana okulu projesini büyük fırsat olarak gördük ve Fatma Tuna Anaokulu ile bu projeye dahil olduk. 
Rahmetli anneciğim 1926 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesi Işıklar köyünde dünyaya geldi. Köyümüze o tarihlerde yeni açılan ilkokulun ilk kız öğrencisiydi. Dönemin sosyal şartları ve mahalle baskısı nedeniyle sevgili anacağım ancak okula 2 ay devam edebildi. Okula devam edemese de ömrü boyunca duyduğu isteği bizlerle paylaştı. Andığımızı dinleyerek ezberledi. Tüm hayatı boyunca o andımıza bağlı olarak evladımızı yetiştirdi” 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve ardından da Başkan Vekili Atilla Ataman konuştu.


VALİ USTAOĞLU: SADECE BU OKUL DEĞİL 24 DERSLİKLİ BİR OKUL DAHA.. 


AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’da kısa bir selamlama konuşması yaptı. 

Günnar’ın ardından ise Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuştu. 

Vali Ustaoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı: 

“Buradan yetişecek yavrularımız, bu memlekete, güzel hizmetlere vesile olacaklar. Bizim inancımızda kültürümüzde hayır hasenat işleri çok önemli. Bugün burada rahmetli Fatma Tuna annemiz adına yapılan bu okulumuzda yetişen çocuklarımız başta Fatma Turan olmak üzere ailenin tüm mensuplarının kıyamete kadar amel defterlerinin açık olacağını hepimiz biliyoruz. 
Erol Tuna ve ailesi sadece bu okula değil ilimizde inşaatı devam eden 24 derslikli okulu da yapıyorlar. Önümüzdeki yıl o da faaliyete geçecek. Onlarda hayırda yarışıyorlar” dedi.


Açılışta son olarak eski Başbakanlardan Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“Bugün çok güzel vesileyle bir eğitim yuvasının açılışı, vesilesiyle sizlerle beraberiz. 
Faruk bey bilir, Cahit bey bilir, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıl, Türkiye’yi bir baştan bir başa, yollarla donattık. Havaalanlarını yaptık, hızlı trenlerle, tren hatlarıyla, iletişim hatlarıyla baştan başa ülkeyi donattık. 
Bu işleri yaparken, Bayındırlık Bakanı olarak Faruk Özak beyefendi, daha sonra Çalışma arkadaşım olarak Mehmet Cahit Turhan, bakanımız…. 


O GÜN Kİ PROJELER 10 YIL BOYUNACA AÇILMAYA DEVAM EDECEK
Onların da büyük emekleri var. 
6 bin km’den aldığımız bölünmüş yolları 28 bin 500 km’ye çıkardık. 
Başladığımız projeler her gün bir tanesi açılışa hazır hale geldi. 
Böyle giderse o dönem başladığımız projeleri 10 yıl boyunca açmaya devam edeceğiz. 
Bizim hedefimiz amacımız insanı yüceltmek.. İnsanı yüceltki devlet yücelsin, fikri bizim en büyük hedefimiz oldu. 
Tabi yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, ülkeyi doğudan, batıya kuzeyden güneyi bir biriyle yaklaştırdık. 


Ama bütün bunları yaparken bir şeye dikkat ettik. Dedikki yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. 
Onun için her türlü terör örgütü ile amansız mücadele verdik ve bugünlere geldik. 
Ülkemizin her köşesinde bayrağımız dalgalanıyor, ocaklarımız tütüyor, yaylalarımızda besicilerimiz işlerini güçlerini yapıyor, vatandaşımız doğudan batıya, kuzeyden güneye rahatça seyahat ediyor. 


BU ESER BENİ DAHA ÇOK HEYECANLANDIRDI
Beni Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale, Marmaray, Avrasya, Ovit’i bu kadar heyecanlandırmadı. Şu eser çok mütevazi ama bunda duyduğum heyecan, bunda duyduğum mutluluk o büyük eserlerden daha fazla. Çünkü buradaki iş geleceğe yatırım. 
Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır. 

İşte bu yatırım insan yetiştirecek. 
Öğrenmenin yaşı yok, her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bugünün yavruları, şanslı.. Biz onlar kadar şanslı değildik. 
Az önce Erol bey de anlattı geçmiş hatıralarını. Bizim zamanımızda okul öncesi eğitim hak getire, okul sırasındaki eğtimi de götürü usulde yapardık. 3 sınıf bir arada eğitim yapardık. 4 - 5 ‘de ayrı sınıflarda yapardı. Böyle bir süreçten geliyoruz. 


TÜRKİYE’NİN ÖĞRENCİ SAYISI 145 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN BÜYÜK
Bugün 1 ay önce okullarımız açıldı. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite üst üste koyduğumuzda 27 milyon öğrenciden bahsediyoruz. 
Ne anlama geliyor. Dünyada 195 ülke var, bizim öğrenci nüfusumuz 145 ülkeden daha fazla. 
Başkalarının nüfusundan fazla. 
Ayrıca 2,5 milyon da öğretim görevlimiz, öğretmenimiz var. 
Böyle büyük bir ülkenin hedefi de büyük olacak. 
Genç Cumhuriyetimizin 100. Yılına gün sayıyoruz. 29 Ekim’den itibaren 100. Yılımızı tamamlamış olacağız. Yeni bir yüz yıla hazırlanıyoruz. 
Yeni 100 yıl Türkiye’nin, Türklerin yılı olacaktır. Bunun ayak seslerini duyuyoruz”