Toplantıda; Trabzon’da turizmin geçmişi, mevcut durumu, geleceği, sektör sorunlarının tespiti, ortak akıl ile çözüm önerilerinin belirlenmesi, turizm sektörü temsilcilerinin talep ve önerilerinin dile getirilmesi ve diğer konularla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. 
I M G 6641

Turizmin her açıdan geliştirilmesi için hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Aziz Yıldırım, “Önemli olan şehrimize faydalı olabilmek. Turizm hareketliliğini artırabilmek ve ilimize gelen misafirlere en iyi şekilde hizmet sunabilmektir. Bugün burada hem Trabzon turizmine yön verebilmek için yapılan çalışmaları konuşmak hem de sektörün içinde olan temsilcilerin talep,  önerileri ve şikâyetlerini konuşmak için bir araya geldik. Bizler de turizm konusundaki eksikleri, sıkıntıları nasıl ortadan kaldırabiliriz kısmını burada hep birlikte tartışıp, değerlendirerek bir karara bağlayacağız.” dedi.

I M G 6644

Turizm sezonu öncesi tüm belediye başkanlarının ilçelerindeki eksikleri belirleyip turizm planı çıkarmasını ve mesire alanları oluşturmasının önemini dile getiren Vali Yıldırım, kayıt dışı işletmeler, fiyat tarifeleri gibi konularda da hassasiyetle durulması gerektiğini ifade etti. Vali Yıldırım, "Trabzon’un turizm konusunda yakalamış olduğu ivmeyi daha yukarılara taşıma adına kararlı bir şeklide çalışmalar yapılmaya devam edilmeli” dedi. 
I M G 6642

Ortahisar’da Bulunan 6 Adet Taşınmaz İhale Yoluyla Satılacak Ortahisar’da Bulunan 6 Adet Taşınmaz İhale Yoluyla Satılacak

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, turizmle ilgili medya ve sosyal medyada Trabzon ile ilgili algının doğru yönetilmesi, turizm altyapısının iyileştirilmesi, tanıtım faaliyetlerinin artırılması ve yeni turizm projelerinin hayata geçirilmesi konuları yer aldı. Katılımcılar, bölge turizminin sürdürebilir bir şekilde geliştirilmesi için ortak çalışma yürütme konusunda mutabık kaldılar. Toplantı turizm konusunda kısa zaman içinde daha geniş bir toplantı kararının alınması ile son buldu.

Editör: Melek Çakır