Saat 16.40’da basının karşısına çıkan Sosa'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Beşiktaş maçına özel hazırlandıklarını söyleyen Sosa “Gerçekten özel çalışma gerektiren bir maç. Bütün takım iyi çalıştık. Bu hafta güzel bir galibiyet hediye etmek istiyoruz taraftara uzun zamandır bunu bekliyorlardı ve hak ediyorlardı. Çok özel hazırlanıyoruz maça.” ifadelerini kullandı.


 
Sosa "Burada geçirdiğim yıllar boyunca şunu öğrendim. başlamak önemli ama nasıl bitirdiğimiz önemli. Uzun bir yol var önümüzde. İstediğimiz gibi başlayamadık. Ama istediğimiz gibi bitirebiliriz.
Geçen yılı değerlendirecek olursa o maçla çıkış oldu ama bizim odaklanmamızla alakalı bir çıkıştı. Bu haftaki maça önemli ama her şey değil. Bizim için önemli olan daha sakin kafayla çalışabilmek. Biz maç maç bakıyoruz.

Kaybettiğimiz arkadaşlar açısından üzgünüz. Geçen yıl gibi bir örnek var önümüzde. Genç arkadaşlarla güzel bir iş çıkardık. Taraftarlardan aldığımız geri dönüş o yöndeydi. Bu sezon takviyelerle daha iyi bir yere gelmek istiyoruz ama maalesef bazı aksiliklerle karşılaşıyoruz. Ama geçen sezonun üzerine çıkabilecek kapasite bizde var.

Taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Bize destek veren binlerce insanı gördük. Sadece teşekkür bile yetmeyebilir. Saha sonuçları istediğimiz gibi olmadı. Ama önümüzde iki yol var. Kabullenmek yada ayağa kalkıp devam etmek. Biz ayağa kalkıp devam edeceğiz. Takımda hava iyi ve mücadeleye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz yıl ve daha öncesi buraya geliş amacım tecrübeleri genç arkadaşlara aktarmak. Özellikle geçtiğimiz yıl buna fırsat buldum. Ben sadece işime odaklandım. Sezon sonu kontratımın bitmesi beni ilgilendirmiyor. Sezon sonu kontrat mevzusu konuşulur ama şimdi sadece oyunuma odaklanıyorum.

Yeni gelen Arkadaşlarla bilgilerimi paylaştım. Benim ailemle alakalı da haberler çıktı. Bu işimizin zor taraflarından biri. Ben de ilk otelde kaldım sonra alışıp yerleşiyorsunuz. Bir zaman sonra haberlere cevap vermek gereği bile duymuyorsunuz. Arkadaşlarım da buna zamanla alışacaklardır." şeklinde konuştu.