PEKŞEN ;TÜRKİYE YENİ BİR DİRİLİŞ HAREKETİ BEKLİYOR BİZDEN 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "573’lük bir sınır var. Biz o sınırın eşiğindeyiz" dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pekşen, Salı akşamı CHP’de olağanüstü kurultayın isteminin son günü olduğunu hatırlatarak, "Türkiye’de 1 Kasım seçimleri sonrasında halkta büyük bir moralsizlik vardı. Bizler böylesine büyük bir desteği beklemiyorduk. Görüyoruz ki Türkiye’de bize müthiş bir destek rüzgarı oluşmuş durumda" dedi.
Pekşen, "Bizi mutlu eden şey, cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk’e, adalete, eşitliğe, ülkenin yerleşmiş olan hukuk düzenine meydan okuyanlara dar etmek üzere olan büyük bir CHP kitlesi harekete geçmiştir. CHP’de yeni bir iddianın yüzyılın tarihini yazma iddiasının ortaya çıkacağını göstermektedir. Olağanüstü kurultay için büyük bir destek geldi, örgütün müthiş bir direnci başladı" ifadelerini kullandı.
Yeterli imza sayısını aşacaklarını belirten Pekşen, "573’lük bir sınır var. Biz o sınırın eşiğindeyiz" diye konuştu.
Son güne kadar bekleyip beklemeyeceklerine yönelik değerlendirme yapan Pekşen, "Bizce bu iş tamamlandı. Genel Merkezin de bilgisi var. Bütün örgütlerin kararlı bir şekilde her türlü baskıya rağmen imza vermeye devam ettiğini biliyorlar" dedi.
Pekşen, Ocak ayında olağan kongrenin yapılmasının imkansız olduğunu partililerin bildiğini kaydederek, "Bu tarih açıklaması da en son çare. Bu Olağanüstü Kurultay taleplerinin önünü kesebilmek için bir tarih açıklaması. Örgüt karar verdi. Türkiye’de yeni bir diriliş, iddia hareketi istiyor. Halk tarafından ciddi destek gördü" ifadelerini kullandı.
573 sayısının ulaşılması halinde Genel Merkez’deki yetkinin düşeceğini belirten Pekşen, Olağanüstü kurultayın 15-45 gün süreleri içerdiğini söyledi.