Milletvekili Köseoğlu,10 Günlük ABD Temaslarını Anlattı
 

SADECE KADINLARI DEĞİL

FETÖ VE AFRİN’İ DE ANLATTILAR

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Kadının Statüsü Komisyonu’nun 62. Oturumuna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’ye giden TBMM KEFEK Üyesi AK Parti Trabzon milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, yurda döndü. Köseoğlu, ABD’de sadece kadın konusunu konuşmadıklarını FETÖ’nün Dünya barışına tehdidini, Suriyeli sığınmacıları ve Afrin Harekatını da anlattıkların ve bu minvalde çeşitli temaslarda bulunduklarını belirtti.

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Av. Ayşe Sula Köseoğlu, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler’in (BM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla her yıl New York Genel Merkezinde gerçekleştirdiği Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 62. Oturumuna katılmak üzere ABD’ye gitmişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun da katıldığı 10 günlük programı tamamlayan Köseoğlu, önceki gün yurda döndü.

FETÖ, EN TEHLİKELİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

ABD ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Köseoğlu, FETÖ’nün Dünya barışına tehdidini, kadına yönelik şiddet, Afrin Harekatı gibi üç ana başlıkta öne çıkan çeşitli temaslarda bulunduklarını belirterek, “FETÖ’nün gerçek yüzünü ABD’de gerçekleştirdiğimiz temaslarda da anlattık. 177 ülkede okulları aracılığı ile yapılanan ve ele başı ABD’de yaşayan FETÖ, tüm dünya barışını tehdit eden en önemli ve tehlikeli terör örgütüdür. İkili görüşmelerde bulunduğumuz ülkelerin kadın parlamenterlerine ‘Tehlikenin farkına varmak için felaket yaşamayı beklemeyin’ uyarısında bulunduk. Yine kadına şiddet, kadın istismarı ve kadının çalışma hayatında ve siyasetteki temsilinin artırılması konusunda Türkiye’nin attığı adımları anlattık. Bu konuda Türkiye olarak diğer ülkelerle işbirliği yapma konusunda hazır olduğumuz çağrısında bulunduk. Bir diğer önemli konu olan Suriyeli sığınmacılar ve buna bağlı olarak yürüttüğümüz Afrin Harekatı ile ilgili de düşüncelerimizi ifade ettik.” dedi.

BAKANIMIZIN KONUŞMASI TAKDİR GÖRDÜ

Köseoğlu, ilk olarak New York’ta BM’nin her yıl düzenlediği Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 62. Oturumuna katıldıklarını belirterek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan, KEFEK Başkanımız Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu, BM Daimi Temsilcimiz Feridun Sinirlioğlu ve çeşitli STK’larımızla BM’nin oturumuna katıldık. Sayın Bakanımız güzel bir konuşma yaptı. Sayın Bakanımızın, Kadının Güçlendirilmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planımızı, kadına yönelik şiddete karşı mücadele çalışmalarımızı ve destek projelerimizi ifade eden konuşması kurulca takdir gördü. Daha sonra yine Sayın Bakanımızın başkanlığında Newyork’ta yaşayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ve Türkiye’nin buradaki lobi çalışmalarına STK katkıları konusunda değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. MÜSİAD USA ve KADEM işbirliği ile düzenlenen Kadınların iş hayatındaki rollerini konu alan Dünya Kadın Zirvesi toplantısında iş kadınlarımızla buluştuk. Ardından Arnavutluk, Pakistan, İtalya, Senegal, İsveç heyetleriyle görüşme yaptık. TASC ve KADEM’in gerçekleştirdiği “Türkiye ve Dünya’da Sığınmacı Kadınlar” paneline KEFEK olarak katıldık. Vatandaşlarımızla buluştuk.” dedi.

WASHİNGTON’DA ETKİLİ PROGRAMLAR

Daha sonra Washington’a geçtiklerini ve burada çeşitli temaslarda bulunduklarını kaydeden Köseoğlu, şunları söyledi: “KEFEK heyeti olarak Washington’daki ilk günümüzde Büyükelçimiz Sayın Serdar Kılıç’ı ziyaret ettik. Daha sonra Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) davetlisi olarak Türk ve İsrail büyükelçiliklerinin de katkılarıyla Baltimore’da düzenlenen ve Fransa’daki Türk Diplomatların Yahudilere kimlik vererek Nazi soykırımından hayatlarını kurtarmasını anlatan “Desperate Hours” belgesel filminin gösterimine katıldık. 55 ülkede 60 temsilcilikle dünyaya açılan en önemli merkezlerimizden Yunus Emre Enstitüsünün Washington DC temsilciliğini ziyaret ettik. KEFEK olarak önemli düşünce kuruluşlarımızdan SETA’nın (Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı) Amerika Temsilciliğini ziyaret ettik. ABD Temsilciler Meclisi üyesi, Cumhuriyetçi Partiden Kuzey Carolina Temsilcisi Virginia Foxx’u çalışma ofisinde ziyaret ederek KEFEK’in çalışmaları ve kadınlarla ilgili düzenlemelerimiz hakkında bilgi verip, FETÖ Tehlikesine karşı uyarılarımızı ve işbirliği çağrımızı yaptık. Maryland’daki Amerika Diyanet Merkezi'nde düzenlenen "Kadın Bakış Açısıyla Ortadoğu ve Avrupa Ekseninde Sığınmacı Kadınlar" paneli ile Suriyeli misafirlerimize sunulan imkanları ve dünyanın çifte standardını ortaya koyduk. Washington DC ve Newyork’ta Kadın ve Sığınmacılar konusunda çalışmalar yapan Kımberly Kahnhauser Freeman-Women’s Bureau of Foreign Policy’i ziyaret ederek karşılıklı değerlendirmelerde bulunduk ve Suriye ve sığınmacılar politikalarımızı anlattık. Washington Dc’deki tek düşünce kuruluşumuz olan Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar’ı ziyaret ederek düşünce kuruluşu olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık. American Assotiation Of University Women (AAUW) Başkan Yardımcısı Gloria Blackwell’i ziyaret ederek 1881’den bu güne kadın konularındaki çalışmaları ile dikkat çeken ve Amerika’da Master ve Doktora düzeyindeki kızlara burs ve hibeleri ve STEM çalışmaları hakkında bilgi aldık. Amerika’daki en etkin sivil Toplum kuruluşu Council On Amerikan-Islamic Relations (CAİR) Başkanı Nihat Awad’ı ziyaret ederek ayrımcılığa karşı 1994’ten bu yana yaptıkları çalışmaları ve önerilerini aldık.”