Medeniyet ve Toplum Platformu Basın Açıklaması 
 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Medeniyet ve Toplum Platformu(METOD) 2014 yılında temelleri atılmış ve 2017 yılında ise resmi olarak faaliyete girmiş ortak aklın egemen olduğu bir kurum olarak hizmet vermektedir. 
Alanında yetkin ve temsil kabiliyeti yüksek farklı üniversitelerde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi, sivil toplumcu, akademisyenlerden oluşan bir kurul tarafından kurulan Medeniyet ve Toplum Platformu(METOD)  
Gençlerin özellikle akademik ve yönetsel platformlar olmak üzere, toplumun çeşitli katmanlarında yer edinmelerinin önünü açarak bu yönde yetkinlik kazanmalarının yanı sıra temsil noktalarına erişebilmeleri amaçlanmaktadır. 
Sosyal Bilimler Alanlarında bilgi, deneyim ve tecrübeleriyle saygınlık kazanmış akademisyen, gazeteci, araştırmacı, uzmanlar ile sosyal bilimler alanlarına ilgili bu kapsamda eğitim gören genç üniversite öğrencileri ve araştırmacıları bir araya getirerek ortak çalışmalarda buluşturma, deneyim aktarımı sağlamak, genç sosyal bilimcilere akademik çalışma, organizasyon konularında destek vererek bilgi ve çalışma tecrübelerini geliştirmektir.
Bu amaçlar doğrultusunda;
Uluslar arası ve ulusal içerikte siyasi, ekonomik, sosyo-kültürel ve akademik gelişmeleri takip etmek, her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dökümantasyon merkezi oluşturmak, bilgileri işlemek ve yorumlamak,
Türkiye’de gençlerin nitelik kazanımları ve etkinliği yönündeki problemler konusunda araştırma, inceleme yaparak tespit edilen bu sorunlar ekseninde raporlar hazırlamak, sunmak ve proje çalışmaları geliştirmek,
Eğitim programları, toplantılar, çalıştaylar, paneller, konferanslar ve kongreler düzenlemek,
Faaliyetlerini yurtiçi ve yurtdışındaki üniversiteler, araştırma kurumları, STK’lar ve Öğrenci topluluklarıyla birlikte gerçekleştirerek, katılımcı ve interaktif bir ortam oluşturmak
Geleceğin akademisyen, araştırmacı ve yöneticilerini yetiştirmek için staj programları açmak,
Genç akademisyen ve araştırmacılarını teşvik noktasında ödüllendirmek,   

Gazete, rapor, dergi, kitap gibi yayınlar hazırlamak, çalışmaların duyurusu için bültenler oluşturmak,
Gerekli görülen üniversitelerde temsilcilikler verilmek,
Bu çalışmalar doğrultusunda Üniversiteler, STK,Kamu Kurumları ve Üniversite Öğrenci Toplulukları ile antlaşmalar yaparak ortaklık kapsamında çalışmalar yürütmek.  


KÜRESEL DENGELER IŞIĞINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI PANELİ
Alanında yetkin ve temsil kabiliyeti yüksek farklı üniversitelerde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi, sivil toplumcu, akademisyenlerden oluşan bir kurul tarafından  kurulan Medeniyet ve Toplum Platformu(METOD)  Trabzon’da ilk etkinliğini “KÜRESEL DENGELER IŞIĞINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI” başlığı altında  25 Mart 2017 , Cumartesi günü Saat: 17.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde konuk akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirecektir.Oturum Başkanlığını KTÜ Rektör Yard. Prof.Dr. Hikmet ÖKSÜZ’ün yapacağı, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat BAYDUR, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ramazan GÖZEN, The Jamestown Foundation Analisti Orhan GAFARLI’nın konuşmacı olarak yer alacağı mevcut küresel değişiklikler dengesinde Türk Dış Politikasının güncel sorunları değerlendirilecektir.
Genel olarak değerlendirilecek konular:
Dünyada yükselen milliyetçilik ve şiddet ortamı
15 temmuz darbe girişiminin uluslar arası mahiyeti  ve FETÖ iadesi  
Trump-Erdoğan ekseninde ABD-Türkiye İlişkileri
Ankara-Moskova yakınlaşma neler getirecek?
Avrupa Birliği ülkeleri ile yaşanan güncel referandum ve türkofobi sorunları
Ortadoğu ve Suriye Çıkmazı
Bölgemizde yaşanan mülteci sorunları
Enerji jeopolitiği
Türk hava yollarına uygulanan yaptırımlar    
Uluslar arası arenada ÇİN ’in yükselişi