TRABZON VALİSİ ÖZ'DEN KADINLARA ANLAMLI MESAJ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Yayınlamış olduğu mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe vurgu yaptı. 

Öz;Uygar ve Gelişmiş Bir Toplum Olmanın En Önemli Göstergesi Kadınlara Verilen Önem ve  Değerle Ölçülür

Trabzon Valisi A. Celil Öz  8 Mart “Dünya Kadınlar Günü “dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 Kadınlara verilen değerin uygar ve gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Vali Öz “ Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları konusunda da ciddi adımlar atılmış, ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir.
Tarihimiz boyunca da Türk kadını yaşamın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumluluğu paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşının her döneminde aktif rol oynamış, cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır. Dünyada diğer ülkelerden önce Atatürk’ün 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesi kadınlara verilen önemin ve değerin bir göstergesidir. Türk kadını bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında ülkemizin gurur duyduğu, başarılarıyla da kendilerinden söz ettirmektedirler.

Devlet olarak son yıllarda kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte kadınlarımızın istihdam edilmesi ve her açıdan  desteklenmesi amacıyla ortak projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Kadınların eğitimi ve topluma kazandırılması konusunda ilimizde pek çok proje ve faaliyet yürütülmektedir. Bunların en öenmlisi 5 bin kadının yarım kalan eğitimlerini tamamladığı “Kadınlar İkinci Bir Şans Hak Ediyor “projesi ile Yerel Eşlitlilik birimimizin uyguladığı “Kadına Şiddete Dur “projesi toplumda farkındalık oluşturuluyor.

 Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”dedi .