Ligde şampiyonluk yarışı veren bordo mavililer ezeli rakibine karşı seyircisi önünde sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve 21 Nisan'daki rövanş öncesi avantajlı skoru almış oldu. Ersun Yanal yönetiminde son maçına çıkan Kanarya ise 2-0 geri düşse de 82'de Vedat Muriqi'nin golüyle tura tutundu.


Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında iki ezeli rakip Trabzonspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 21 Nisan’da Kadıköy’de oynanacak olan rövanş öncesinde avantaj elde etmek isteyen iki ekibin mücadelesinde gülen taraf, 2-1’lik skorla ev sahibi Trabzonspor oldu.

Ligde 1 maçı eksik olan ve Başakşehir’in ardından ikinci sırada potansiyel lider konumunda şampiyonluk mücadelesi veren bordo-mavililer, rövanş öncesi avantaj elde etti. İkinci devrenin henüz 45. saniyesinde golcüsü Alexander Sörloth ile öne geçen Fırtına, 66’da Filip Novak’la farkı ikiye çıkardı.


Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan ve iki takımın toplamda 30’a yakın faul yaptığı maçta Fenerbahçe’nin tek golü ise 82’de Vedat Muriqi’den geldi.

Dk. 90+5: Maç sona erdi.

GOL! Dk. 82: Fenerbahçe, baskı kurdu ve golü Mehmet Ekici’nin ortasında Vedat Muriqi’nin kafa vuruşuyla fark bire indi.

Dk. 76: Ferdi’nin ortasında Isla gelişine voleyi vurdu, Da Costa topu çizgiden çıkardı.

GOL! Dk. 66: Ekuban, Deniz’den çok rahat sıyrıldı, çizgiye indi içeri çevirdi. Fırtına’nın golcü sol beki Filip Novak, topu ağlara gönderdi.

Dk. 51: Baskıyı artıran Trabzonspor, Nwakaeme ile ikinci golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

GOL! Dk. 46: Trabzonspor, ikinci yarının 45. saniyesinde Fenerbahçe’nin savunma hatasında topla buluşan Sörloth’un kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

Dk. 46: İkinci yarı başladı.

Dk. 45: İlk yarı sona erdi!

Dk. 39: Trabzonspor’da sakatlık geçiren Ndiaye, yerini Guilherme’ye bıraktı.

Dk. 30: İki takım da dengeli bir oyun sergilerken hem Fenerbahçe, hem de zaman zaman Trabzonspor etkili olmaya çalışıyor.


Dk. 10: Fenerbahçe’de şok sakatlık! Maçın 8. dakikasında Falette, Sosa ile yaşadığı ikili mücadele sonrası sakatlık geçirdi. Hakem Fenerbahçe lehine faul verirken Falette, oyuna devam edemedi ve sedyeyle çıkmak zorunda kaldı. Falette derhal hastaneye götürüldü. Gelen ilk haberlere göre Falette’in çapraz bağlarında bir sorun olabileceği ifade ediliyor. Falette’in yerine Tolgay Arslan oyuna dahil oldu.

Dk. 4: Sağ çizgiden kullanılan uzun taç atışını Fenerbahçe savunması kafayla uzaklaştırmaya çalışıyor, ceza sahasına seken topa Jose Sosa çok sert vuruyor kaleci Altay Bayındır son anda topu kornere gönderiyor.

Dk. 1: Maç başladı!

İLK 11’LER:
Trabzonspor: Erce, Kamil Ahmet, Da Costa, Campi, Novak, A. Parmak, Sosa, Ndiaye, Nwakaeme, Ekuban, Sörloth

Yedekler: Uğurcan, Atakan, Serkan, Abdurrahim, Messias, Hüseyin Türkmen, Doğan, Bilal, Guilherme, A. Ömür

Fenerbahçe: Altay, Isla, Jailson, Falette, Deniz, Gustavo, Ozan, Tolga, Mehmet, Kruse, Muriqi

Yedekler: Harun, Erten, Tolgay, Mevlüt, Ferdi, Allahyar, Zajc, Murat

Ligde üst üste aldığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışından uzaklaşan ve teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırdığını açıklayan Fenerbahçe de sezonun en büyük hedeflerinden biri Türkiye Kupası. Sarı lacivertliler Yanal’ın son maçına çıktığı Trabzonspor deplasmanında avantajı yakalayarak final yolunu yarılamak istiyor. İki takım, kupada bugüne dek 7 kez eşleşirken 4’ünden Trabzonspor, 3’ünden Fenerbahçe mutlu sona ulaştı…

TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk ayağında oynanacak Trabzonspor – Fenerbahçe maçı 3 Mart Salı günü saat 20.30’da başlıyor. Yaşar Kemal Uğurlu’nun yönettiği karşılaşma ATV kanalından canlı yayınlanıyor.

Uğurlu’nun yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Serkan Çimen yapıyor. Dördüncü hakemin Atilla Karaoğlan olduğu mücadelenin VAR hakemi ise Fırat Aydınus…

TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇI CANLI İZLE LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

TRABZONSPOR VE FENERBAHÇE’DEKİ EKSİKLER
Trabzonspor’da Ahmet Canbaz, Majid Hosseini, Yusuf Sarı ve Joao Pereira’nın sakatlıkları devam ediyor. Obi Mikel kırmızı kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemiyor. Fenerbahçe’de Garry Rodriguez ve Emre Belözoğlu sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamıyor.