İmar Barışı Yasası TBMM’de Kabul Edildi

Ak Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora’nın yapmış olduğu açıklama İle.İmar Barışı ve bir kısım kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifi meclis genel kurulunda kabul edildi.

Bu yasa ile yıllara meydan okuyan birçok sorun daha tarihe karışıyor

Devlet ile vatandaş arasındaki muarrızlık sona erecek 

İmar Barışı ile kentlerde ve kırsalda ki belirsizlik gideriliyor.Fiili durum hukuki bir statüye kavuşuyor

Toplumun bir çok kesimini doğrudan ilgilendiren bir düzenleme olmuştur.Vatandaş ile devleti karşı karşıya değil yan yana getirmektedir

Devletle vatandaş haklı-haksız tartışmasını bir kenara bırakacak helalleşecekler

Siyaset bu sorunlara arabulucu olmuştur
Dostane bir çözüm önermiştir

Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükünü hafifleteceğiz Kamuya olan borçların faizlerini siliyoruz.Taksitle ödeme imkanı getiriyoruz

Yine esnaftan, emekliye, gencinden yaşlısına, çiftçiye öğrenciye büyük müjdeler veriyoruz
 
Emeklilerimize dini bayramlarda 1000’er lira Bayram İkramiyesi vererek devletin sosyal bir devlet olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı

Genel Sağlık Sigortası İle herkesi sosyal güvenlik sistemine dahil etmiştik.Yasa ile bu kapsamındaki vatandaşlarımıızın “Nisan 2018 öncesi döneme ait “ sağlık sigortası prim borçlarını siliyoruz.

Daha önce sembolik bir rakam olan 65 yaş aylığını önce 266 liraya şimdi de bu yasa İle  500 liraya çıkardık

Düzenleme ile müteşebbis gençlerimize büyük fırsatlar sunmaktayız.18 - 29 yaş arasındaki genç girişimcilerin yeni işyeri açmaları halinde 1 yıl boyunca aylık 700 lira olan Bağ-Kur primi hazine tarafından karşılanacaktır.

Yine geçmişten kalan sosyal güvenlik destek prim borçlarını ödeyemeyen 300 bine yakın emekli esnafımızın prim borçlarını şimdi siliyoruz. 

Ayrıca; Bağ-Kur sigortalılarımız da bu düzenlemelerden önemli ölçüde istifade edeceklerdir. Prim borcu var diye sağlık hizmetlerinden yararlanamayanlar talep etmeleri halinde borçlarını yapılandırarak sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceklerdir.

Öğrenci kardeşlerimizin heyecanla beklediği bir düzenlemeyi daha hayata geçiriyoruz Çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermek zorunda kalan öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için öğrenci affı getiriyoruz. 700 bine yakın öğrenci kardeşimizin bu düzenlemeden istifade etmesini bekliyoruz.

Hayırlı uğurlu olsun

Av.Salih Cora