TUFFED Lansamanında Gazeteci Halil Şanlı Meslektaşı Bahar Kurbay'a Küfretti 
,
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Zorlu Grand Otelde dün gece yapılmakta olan TUFFED Trabzon Uluslararası Film Festivali tanıtım toplantısına kara gölge düşürüldü.  Buradan sonrasını Gazeteci Bahar Kurbay Kendi ifadesinde anlatıyor. İşte O An ...

Gazeteci Bahar Kurbay ;
Bir süre önce torpil yapıldığı iddia edilerek yetkililer tarafından imzalı dilekçe gönderildiği ardından imzaların sahte olduğu birincil ağızlardan açıklanan ve twitter’ın gündemine #HalilşanlıyıTrtdeistemiyoruz ifadesiyle oturan olaya ilişkin gazeteci Bahar Kurbay, facebook sosyal medya hesabından “torpil devri kapansın, adalet istiyoruz” ifadeleri kullanarak söz konusu olaya sessiz kalmayarak tepkisini koymuştu. Aradan günler geçtikten sonra dün(19 temmuz) 19.00’da Asım Aykan’ın Zorlu Otel’de düzenlediği film festivali tanıtım törenine haber amaçlı giden Kurbay’ı gören Şanlı, oturduğu masadan müsade isteyerek kalktı. Bahar Kurbay’ın karşısına geçerek “Adaleti sen mi sağlayacaksın, seni s....., bu şehirde gezdirmem, evinden çıkartmam” ifadelerini kullanarak küfür ve tehdit etti. Duydukları karşısında şoke olan Kurbay “Evet adaleti ben sağlayacağım. Karşısında ayna var ona göre konuş. Sen bana böyle davranamazsın, haddini bil” diyerek karşılık verdi. Tansiyonun yükselmesiyle Bahar Kurbay’a tükürme hareketi yapan ve bileğinden tutan Şanlı’nın daha fazla ileri gitmesini engellemek adına olay yerinde bulunan kişiler tarafından müdahale edildi.

Zorlu Otel Lobisinde yaşanan bu olayın akabinde Kurbay, soluğu Çarşı Karakolunda alarak, “Hukuk karşısında hesap verecek, düşünün sizin karınızı, kızınıza, size bu küfür edilse sessiz kalabilirmisiniz? Benim kendisiyle sorunum yoktu, sadece eğer böyle bir adaletsizlik yapıldıysa olmasın, torpil devri kapansın, insanlar hakkıyla bir yerlere gelsin vurgusunu yapmak istemiştim. Bu kadar ağır bir tepkiyi hak etmedim. İddia edilen adaletsizliğe karşı görüşümü bildirdim. Eleştirilere küfürle karşılık verilir mi? Vicdanı ve ahlak değerleri olan herkes bana hak verecektir.” diyerek şikayette bulundu.