Trabzon’da sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik sözlerine tepki gösterdi.

STK’lar adına açıklamalarda bulunan Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, “Trabzon tarihi boyunca bu toprakları bekası, milletimizin istiklali bayrağımız ezanlarımız için bedeller ödenmiştir. Bu bedelleri öderken de asla gözünü budaktan saklamamış insanların şehri olmuştur. Bu şehrin oluşturduğu karakter anlayışında ahlak ve erdem vardır. Kendi içinden çıkan değerlere sahip çıkmak, hizmet edene takdir etmek vardır. 

Ülkemizin ve şehrimizin en önemli değerlerinden birisi olan, milletimizin üzerinden terör gölgesini kaldırıp her yerde huzur veren iklimini oluşturan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya kendi şehrinde iftira ve hakaret etme cüretini gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in sarfettiği sözleri kınadığımızı ifade etmek istiyoruz.


Trabzon STK’ları olarak İçişleri Bakanımızın bizler için kırmızı çizgimiz olduğunu belirtiyoruz. Bizim tepkimiz siyasal bir tepki değildir. Biz sadece gece gündüz ülkesi, milleti ve devleti için büyük fedakarlıklar yapmış olan şehrimizin evladına yapılan haksız ve fütursuz saldırganlığa karşı çıkıyoruz. Trabzon’un her köşesinde hizmetleri olan bakanımızın sonuna kadar arkasındayız. 

Bekir Aktürk'ten CHP'li Özgür Özel'e tepki, bakan Süleyman Soylu destek
Bekir Aktürk'ten CHP'li Özgür Özel'e tepki, bakan Süleyman Soylu destek
Özgür Özel’in şanlı ordumuzun terörle mücadelesine neden destek vermediklerini açıklasın. Tezkereye neden hayır dediklerini açıklasın. Teröristleri neden yüreklendirdiklerini izah etsin. Trabzonlular olarak lüzumsuz ve gereksiz iftiralarla değerimiz olan evlatlarımıza saldırılmasına asla razı olamayız. Tekrar ifade ediyoruz. Süleyman Soylu bizim kırmızı çizgimizdir. Evladımız, kardeşimiz, ağabeyimizdir” dedi.