Maçka ilçesine bağlı Kapuköy Mahallesinde gerçekleştirilen etkinlikte yanan ateşin etrafında toplanan katılımcılar horon oynayıp yöresel şarkılar söyleyerek eğlendi.

Maçka'daki kalanlar etkinliğine sanatçı Sinan Yılmaz'da katılarak renk kattı. 

Mahalle halkı tarafından hazırlanan yiyeceklerin ikram edildiği etkinliğe katılan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptığı açıklamada ilçe genelindeki çoğu mahallede "Kalandar" geleneğinin sürdürüldüğünü belirtti.



Etkinliklerde insanların birlik ve beraberlik içerisinde uyum gösterdiklerini ifade eden Koçhan, "Herkes kendi mahallesindeki ürünleri bir araya getirip toplanıyor ve kemençe eşliğinde horonlar oynanıyor. Herkesin getirdiklerinin bir aradayken tüketildiği gelenek. Ayrıca çeşitli kostümlerin giyilmesi ve kapıya poşetler asılarak içinin doldurulması bekleniyor. Bu anlamda kültürümüzü yaşatmak için önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Yaşat ki Değer Bulsun Projesi" kapsamında "Kalandar" kutlaması yaptı.

Etkinlik kapsamında özel gereksinimli öğrenciler Doğan Sebetçi ve Berra Nur Genç, padişah ile pamuk prenses kostümü giyerek Çukurçayır ve Erdoğdu Mahallelerindeki apartmanları ziyaret etti.

Ellerindeki poşetlerle kapıları çalan ve hediyeleri kabul eden öğrenciler mızıka eşliğinde yaptıkları etkinlikte keyifli anlar yaşadı.