Uzun, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında ilk olarak gazeteci Cevat Kol’un hayatını kaybetmesi nedeniyle Trabzon basınına başsağlığı dileyerek başladı. 
Ardından dün TBMM’de gerçekleşen olayla ilgili konuşan Uzun, “Dün Meclis bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Bursa vekili Zafer IŞIK’ın  İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Dr. Hüseyin Örs ‘e  mecliste yapmış olduğu şiddeti esefle ve nefretle  kınıyoruz.

Bilinmesini isteriz ki tüm cesur yürekler olarak milletvekilimiz, Dr. Hüseyin ÖRS’ün sonuna kadar arkasındayız. 
Yaptığı terbiyesizlik sonrasında ‘özür dilemeyeceğim’ açıklamasında bulunan sözde vekil Zafer Işık’ın bu tutumu yüce meclisimizin temsiline gölge düşürmektedir” dedi. 

DENSİZCE HAREKETLERİ… 
Uzun, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Halkımız millet meclisini sorunlarının çözülebileceği tek merci olarak görürken seçilmiş dediğimiz bu insanın öfke dilini anlamak psikologların alanına girmektedir. 
Vekilimizin yaşamış olduğu bu talihsiz durum karşısında geçmiş olsun dileklerini ileten herkese ben, partim ve vekilim adına teşekkür ediyorum. Bu yumruk partimize ve güzide şehrimize atılmış bir yumruktur. Topluma örnek olacak insanların bu gibi densizce hareketleri toplumun da olumsuz yönde etkilenmesine sebebiyet vermektedir.

Eğer mecliste adından söz ettireceksen toplumun derdiyle dertlenip çözüm arayacaksın, eğer mecliste adından söz ettireceksen beyefendi kişiliğinle örnek teşkil edeceksin.       


SEÇMENİMİZE SAYGISIZLIK
 Lakin amacın biri ya da birilerine karşı şirin gözükmekse, bilginle değil uyguladığın şiddet ile gündeme gelmekse ve tabiri caizse cahilliğini bu gibi davranışlarla örtbas etmekse biz bundan anlamayız. Sözde vekilin anladığı dilden karşılık vermeyi de çok iyi biliriz lakin bize yakışmaz. Çünkü seçmenimize saygısızlık, yüce meclise saygısızlık bizim siyasi etik anlayışımızda bulunmamaktadır. 
Yaşanan bu hadise sonucunda çok acı bir tabloyla da karşılaşabilirdik. Çok şükür ki vekilimiz sağlığına kavuştu ve istirahat ediyor. 
Bu talihsiz olayı gerçekleştirenleri ve bu talihsiz olay karşısında sessiz kalan yetkilileri esefle kınıyor ve toplumumuzun takdirine bırakıyorum”