Çakıroğulları'ndan Rize- Çayeli'nde Büyük İftar 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

 Çakıroğlu Derneği’nin Rize - Çayeli’nde düzenlemiş olduğu iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Hopa’dan Of’a kadar bulunan Çakıroğlu aileleri Çayeli’nde Çayeli Kültür Merkezinde bir araya geldiler. Çayeli'nde düzenlenen iftar programında birlik beraberlik kardeşlik ve paylaşma duygularının en güzel şekilde anlam bulduğu Ramazan ayında bu tür etkinlikler geleneksel kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması açısından da önem arz etmekte idi.

İftar Programına Trabzon'dan MHP Ortahisar Belediye Grup Başkanı Davut Çakıroğlu,TTSO Meclis üyesi Kadem Çakıroğlu ,TTB Meclis üyesi Yavuz Selim Çakıroğlu'da katıldı. Of Çakıroğlu Ailesi Adına Söz Alarak Bir Teşekkür Konuşması yapan Davut Çakıroğlu ,konuşmasında ; 

DAVUT ÇAKIROĞLU 
Bu akşam yüzlerce kişi olarak Çayeli Çakıroğlu eğitim kültür yardımlaşma derneği tarafından mübarek ramazan iftarında sanki dün ayrılmışız gibi tekrar bir araya geldik. Büyük Çakıroğlu Ailesi olma yeterliliği, yerleştiği her coğrafyada mirası ile gelen lütüf olmakla birlikte asıl gücünü edindiği dostluklardan siz komşularından almaktadır.  Çok ca söylenecek konu olmakla birlikte günümüz gerçeklerine uygun tarihsel mirasın güncel motiflerle yaşatmak arzusu ile düzenlenen iftar yemeğine davetlerinden dolayı Çayeli Çelikoğlu eğitim kültür yardımlaşma derneği yönetim kurulu başkanı çalışma arkadaşlarına ve hepsinden önemlisi çalışmalara karşılık vererek davete katılımcı olarak katılan siz değerli Çakıroğlu dostlarına teşekkür ederim. Davut Çakıroğlu Çakıroğlu Ailesinin 23 Haziran 2017 Akşamı Of Hasbahçe Sahil Tesislerinde Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun Teşrifleri ile Büyük Çakıroğlu İftar Buluşması gerçekleşecek olup Çakıroğlu Ailesini o akşam İftarda bir arada görmek bizleri onurlandırmış olacak. 
 
BAŞKAN RIZA ÇAKIR
Program da Çayeli eski Belediye başkanı Rıza Çakır da bir konuşma yaptı. Çakır konuşmasında, “Ramazan ayında paylaşma, birlik beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının fevkiyle yaşandığını müşahede ediyoruz. Bu programlar ecdattan gelen bu güzellikleri gelecek nesillere aktarabilme açısından da büyük önem arz etmektedir. 10 yıllık belediye başkanlığım dönemi süresince bu iftarları 200-300 kişilik gruplar halinde gerçekleştiriyorduk. Sanırım bu akşamki programda 500-600 hemşerimizle burada iftar yapma mutluluğunu yaşıyoruz.

Programın hazırlanmasında büyük emek sarf eden Çakıroğlu kardeşler ve Çakıroğulları Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Bu programların gelecek yıllarda da artarak devam etmesini temenni ediyorum. Ayrıca bu akşamki iftar programına Hopa’dan Of’tan gelerek katılan Çakıroğlu ailesi mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Burada bizlerle iftar sevincini paylaşan bütün hemşerilerimize de yürekten teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Çakıoğullarının Büyük İftar Buluşmasının 23 Haziran 2017 Günü Akşamı Of Hasabahçe Sahil Tesislerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nunda katılımı ile gerçekleşecek olduğunu bildirdi.