TRABZONSPOR'UN GÖSTERMEDİĞİ VEFAYI KONYASPOR GÖSTERDİ
Haber : Kamil Anahar  www.trabzonhaber24.com  

TRABZONSPOR’A 8 YILINI VERDİ. 2 ŞAMPİYONLUK YAŞADI.
AMA VEFAYI KONYASPOR’DAN GÖRDÜ
Konyaspor ‘da geçmiş yıllarda başkan, yönetici, teknik adam ve oyuncu olarak hizmet veren isimlerin onure edilerek ödüllendirilmesini amaçlayan 'Efsanelere Vefa' programının son konuğu eski futbolculardan Bahattin Güneş oldu.
1988-89 sezonunda oynanan ve Altay'a karşı 3-0 kazanılann maçta takımımızın Süüper Lig'deki ilk golüne imza atan Bahattin Güneş, Trabzonspor ile oynadığımız 24.hafta maçı öncesinde ödüllendirildi.
Güneş'e, taraftarlarımızın alkışları arasında Kulüp Başkanımız Ahmet Şan'dan plaket ve isminin yazılı olduğu 42 numaralı forma hediye edildi.
Başkanımız Ahmet Şan, Bahattin Güneş’in Konyaspor tarihi açısından Süper Lig’deki ilk golümüzü atması hasebiyle önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Efsanelere Vefa ödül törenimize başlarken amacımız kulübümüze geçmiş yıllarda başkan, yönetici, teknik adam ve oyuncu olarak hizmet veren isimleri hatırlayarak onları hem ödüllendirmek hem de taraftarlarımızın karşısında onure etmekti. Bu doğrultuda çok değerli isimler bizlerle oldu. Bahattin Güneş’de bu değerli isimlerden bir tanesi. Kendisini yıllar sonra yeniden aramızda görmekten dolayı son derece mutluyuz. Bir kez daha hizmetlerinden dolayı camiamız adına Bahattin Güneş’e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Ödül töreni sonrasında konuşan eski futbolcumuz Bahattin Güneş ise, "Burada çok sıcak karşılandım. Trabzonspor’da 8 sene oynadım, şampiyonluklar gördüm. Ama 2 sene Konyaspor’da oynayarak takım kaptanlığı yapmak ve 1.Lig’deki ilk golünü atmak benim için onur verici. Konya'ya yıllarca gidip geldim. Bu halkın inanılmaz bir desteği ve inanılmaz bir sevgisi var bana karşı. Ben bu kulübü çok seviyorum. Çünkü dürüst işler, doğru işler yapıyorlar. Önemli bir başkanı, iyi bir yönetimi, iyi taraftarı, basını heP beraber birlik olmuşlar. Zaten Aykut Hoca milli takımdan benim arkadaşım. Kendisini ziyaret ettim ve başarılar diledim. Buranın bu potansiyeli var. Konya hem şehir olarak büyüyor, hem takım olarak büyüyor. Bu da Konyaspor’un artıları. Allah gönüllerine göre versin diyorum. Hatta ben hem ligde UEFA’ya kalacağını hem de Türkiye Kupası’nı çok büyük ihtimalle alacağını düşünüyorum. Bunu hocaya da söyledim zaten" şeklinde görüş belirtti.
Aldığı ödül ile ilgili duygularını aktaran Bahattin Güneş, "Ben Şenol Güneş'in kardeşi diye biliniyorum. 3 gün önce ağabeyim burada üzülmüş, 3 gün sonra ben burada ödül olarak sevindim. İlk golü atmış olmamın şu anda dile getiriliyor olması çok güzel bir duygu. Bunu kelimelerle tarif etmek mümkün değil. O zamanda taraftar çok fazlaydı. Eski statta 25 bin kişi vardı. Stadın kapasitesi küçüktü belki 42 bin kişilik değil ama 25 bin kişi dolduruyordu stadı. Bize nasip oldu ilk gol ve takım kaptanlığını yaptık. Konya güzel bir şehir, Mevlana’nın şehri, duygusal bir şehir, mübarek bir şehir. Her bakımdan güzel bir şehir. O atmosferi yaşamak, mutlu olmak, burada dostlarım tarafından karşılanmak bunlar benim için sevindirici şeyler" dedi.
Eski oyuncumuz Bahattin Güneş, takımımızın geldiği nokta ile ilgili de görüşlerini aktarırken şunları söyledi:
"Aykut hoca inanılmaz bir takım meydana getirmiş. Disiplinli oynuyorlar, alanları daraltıyorlar. Rakibe pozisyon vermiyorlar. Etkili oyuncuları var ve birlikte hareket ediyorlar. Birlikte hareket etmek, takım olgusu için çok önemli. Bununla beraber zaten başarı geliyor..."