TRABZONSPOR AVNİ AKER'DE ANTALYASPOR'U 3-0 YENDİ

Haber : Muharrem Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Trabzonspor ile Antalyaspor karşılaştı. İç sahada son iki maçını kazanan bordo-mavili takım, rakibini 3-0 yenerek seriyi 3 maça yükseltti. Geçen hafta Mersin’i yenerek uzun süre sonra galibiyetle tanışan Antalyaspor, 9 hafta aradan sonra bir maçı gol atamadan tamamladı.

TRABZONSPOR ANTALYASPOR MAÇINI KİMLER İZLEMEDİKİ 

Trabzonspor Antalyaspor karşılaşmasına Trabzon Milletvekilleri Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Muhammet Balta,Av.Salih Cora'nın yanısıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Mein Genç,Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta,Trabzonspor Eski Kulüp Başkanı Sadri şener,Eski Milletvekili Eyüp Aşık ,Özkan Sümer ve daha birçok Eski Yöneticinin izleidği karşılaşmada Disiplin vardı.
MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

15. dakikada Erkan’ın ortasına iyi yükselen Oscar Cardozo, kafa vuruşuyla topu köşeye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Pozisyonların olduğu maçta ikinci yarıda da heyecan devam etti. Dakikalar 54’ü gösterdiğince Cardozo’nun şutu “çizgiyi geçti mi, geçmedi mi?” tartışmalarına neden oldu. Çizgi hakemi “Devam” kararı verdi. Paraguaylı golcü oyuncu 61. dakikada sakatlanarak yerini N’Doye’ya bıraktı.
Dakikalar 73’ü gösterdiğinde Antalyaspor’dan Celustka ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bordo-mavili taraftarlar, eski futbolcularını sahadan alkışlayarak uğurladı.
83. dakikada Antalyaspor’un stoperi Diego, ceza sahası içerisinde topa eliyle temas edince Bülent Yıldırım penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Mehmet Ekici, 84’te skoru 2-0’a getirdi. Maçın son dakikasında ise Kamerunlu Mbia, Marin’in pasında ceza sahasında sert bir vuruş yaparak durumu 3-0 yaptı! Bu golün santrası yapıldı ve bordo-mavililer 3 puana uzandı.
Bu sonuçla Trabzonspor 23 puana yükselirken, Antalyaspor 20 puanda kaldı.