Trabzonspor, Avrupa Ligi’ndeki galibiyetin ardından ligde de zorlu rakibi Gaziantepspor’u yenerek milli maç arasına büyük moralle gitmeyi amaçladı. 2-0 yenik duruma düştüğü maçı 90 artı 8’de bulduğu golle kazanmayı başardı..
Tribünlerdeki yer yer boşluklara karşın coşkulu bir taraftar desteğiyle maça çıkan bordo mavililer, daha oyuna ısınmadan ilk 10 dakikada kalesinde iki gol birden gördü. Ama oyun disiplininden kopmadı. Trezeguet’in golüyle temposunu artıran bordo mavililer ilk yarı biterken VAR uyarısıyla gelen penaltıyı Bakasetas ile gole çevirerek eşitliği sağladı ve ilk yarıda soyunma odasına umutlu gitti. 
İkinci yarının kısa bir bölümünde rakibin oyunu kontrol etmesine karşın pozisyon vermeyen Trabzonspor çok geçmeden önce dengeyi sağladı, süre azaldıkça da oyunu tümüyle rakip yarı alana yıktı. Pozisyonlar buldu. Gaziantepsporlu oyuncular süre kazanmak ve oyunu soğutmak için hafif sakatlıkları da kullanarak devamlı zamana oynadı. Ama 9 dakikalık uzatmanın bitmesine bir dakika kala Trabzonspor’un baskısına boyun eğmek zorunda kaldı. 3 puanı getiren gol Bartra’nın şık kafa vuruşuyla geldi. Böylece 3 puanın sahibi olan Trabzonspor, zirve mücadelesini sürdürmeyi başardı.