Ortahisar Belediyesi affetmedi .Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç almış olduğu radikal karar ile yerli be yabancı turistlere farklı fahiş fiyat uygulanası yapan Lokonta,kafe ,tatlıcı ve lokumculara kapama cezası verdi . Para cezaları ile uslanmayan esnafa Ortahisar zabıta memurları kapama cezası ve hemen akabinde de başkan Genç tarafından onama gelince ismi geçen o işyerleri kapatıldı . 
IMG_7082
NE OLMUŞTU HATIRLAYALIM 
Meydan bölgesindeki lokantalar, yerli ve yabancı olarak menü hazırlarken, aldıkları fahiş fiyatlarla övünmeye de devam etmişlerdi. Bir çok lokanta turistlerle hesap yüzünden kavga yaparken, turistler de kendi aralarında, ‘Trabzon’da sakın kıytırık yerel lokantalara gitmeyin. Kurumsal işletmeleri tercih edin ve mutlaka fiyatı olan menüyü isteyin’ paylaşımları yapıyor.

IMG_7106

23 BİNDEN 6 BİNE DÜŞTÜ

Trabzon meydanda çok lüks olmayan bir lokantaya giden 8 kişilik Arap ailesi, yemeklerini yediler. Yemeğin ardından kasada hesap ödemeye giden aileye 23 bin TL’lik hesap çıktı. Aile hesaba itiraz edince aralarında tartışma çıktı. Tartışma sonucu hesap 11 bin TL’ye düşürüldü. 11 bin TL’lik hesabı da kabul etmeyen aile yine tartışma çıkarınca geri vites yapan işletme hesabı 6 bin TL’ye düşürdü. Aile 6 bin TL’lik hesabı ödeyip işletmeden ayrıldı. Konu ile ilgili yetkililer de çalışma başlatırken, fahiş fiyata müsaade edilmeyeceği öğrenildi.

Editör: Muharrem Altıntaş