İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Trabzon'u ziyarette bulundu.

 I M G 3567
 
Ekrem İmamoğlu bugün Trabzon Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti.

İlk olarak, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı makamında ziyaret eden İmamoğlu, burada Kaya’yı tebrik etti.

I M G 3562

Daha sonra İmamoğlu, Ahmet Kaya ile birlikte Ortahisar’da düzenlenecek olan miting alanına çıkarak halka seslendi.

I M G 3570

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz doğan bebeklere bebek paketi yolluyoruz. Bu memleket yoksulluğun konuşulduğu değil zenginliğin konuşulduğu günleri hak ediyor. İstanbul’da her günümü takip ettiğinizi biliyorum. Dualarınızın beni nasıl duygulandırdığını bazen videolarını fotoğraflarınız geliyor. Beni nasıl beslediğinizi tahmin edemezsiniz. İyi ki varsınız, Allahım sizi korusun. Şu an o kadar güzel bir yerdeyim ki. Ben pazarkapı mahallesinin çocuğuyum aslında. Bu gördüğünüz Belediye Binasının tam köşe basında dükkanımız vardı. Boya dükkanı hala durur hemen belediye binasının alt yerinde dedemin kereste ticarethanesi vardı.

224F56Da 4A36 4576 822B 735352Ba26F0

Bu caddenin çocuğuyum. İlkokulum burada hemen. Şöyle düşünün  köyüme çıktım minnacık köy evinde doğmuş Akçaabatlı birisiyim. Bu şehir kanununun doğduğu bir şehir. Hayatımda ne varsa buradan beslendim. İstanbula okumaya gittim. Aile iş yaşamı derken Fatih’in fethettiği İstanbul’da yaşama başladım ve İstanbul’un belediye başkanı oldum. Bu nasıl bir şey biliyor musunuz? 40 haneli köyden doğarak Fatih’in fethettiği Trabzon’dan İstanbıul’a giderek istanbul’a belediye başkanı olmak olsa olsa Atatürkk’ün cumhuriyetinde olur. Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet herkese fırsat eşitliği verir. Demokrasi hepimizi eşitler. O sandık hepimizin eşitlendiği gündür.

909Ff54E 1Bf5 4D60 Ad68 E4661835A869

İşçisi emeklisi öğretmeni öğrencisi hepimizi eştiler. Eksik tarafı var, toparlamamız lazım. Bazen demokrasi bazen cumhuriyet arzu ettiğimiz seviyeye gelmez insanlarını ihmal eder. Sistemi rejimi kendi gidişatından uygar ve medeni sistemi rayından çıkarırsan olan önce kadınlara eşlere çocuklara zulüm çektirir. Hep birlikte milletimin gücüyle nasıl ki demokrasi arayışında sevgi saygının arayışında yeni bir umuda mühür bastınız ya yeni bir dönem yeni bir yöneticilik anlayışı başladı. Tam yol ileri diyoruz. Bu nasıl bir anlayış biliyor musunuz? Ahmet Kaya’nın odasında astığı fotoğraf üzerinden tartışma işliyor. Önemsemiyorum.

I M G 3566

O fotoğraf benim 10 yıldır masamın arkasında duruyor. O fotoğraf ne biliyor musunuz? Tokatta bir köylünün deprem sonrası yaşadığı sıkkıntıları bir devletin başındaki insanına anlatırken çekilen fotoğraf. O fotoğraftaki kişi anlatımı yapıyor onu dinleyen bir çift mavi göz var. O göz vatandaşına öyle imtina ile bakıyor ki. Allahım ben diyorum ki beni o gözlerin baktığı gibi annelere ağabeylere kardeşlerimize baktır. Çocukla konuşurken bile dizlerimi öne eğit onu hissetmeye çalışıyorum. Kibir kendini beğenmişlik bunların hepsi yok bitti.

Başkan Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına Katıldı Başkan Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına Katıldı


Dünyanın en büyük şehrinin belediye başkanıyım. Bu göreve talip olduk sizler de bizleri seçtiniz bize düşen görev sizi anlamak. Bizim sorumluluğumuz bu. Vatandaşa destek oluyoruz ya destek olmak bizim sorumluluğumuz. Devletimizin herhangi bir kurumu ama belediyesi ama valiliği destek verdiği hemşerilerim o desteği size veriyor ya cebinden vermiyor. Zorunda olduğu desteği veriyor belki de az veriyor. Onun hesabını sorun: bize minnet duymayın. Bu şehrin ülkenin devletin sahibi millettir millet. Ben bir sistemin sahibiyim diyen talimatımla emrettim diyen biri görevden ayrılacağı zaman af diledim ayrılıyorum dönemi bitmiştir. Millet devletin sahibidir. Bugün ülkemiz derin bir yoksulluk yaşıyorsa onun hesabını sorun. İstanbul’da ne yapıyorsak sevgili Kaya ile tabi ki paylaşacağız. Şanlı Türk Bayrağım var kapım herkese açık. Hangi partiden seçilmişse seçilmiş. Büyükşehir’den ilçesine herkese açık. Partiler araç seçim geçti gitti şimdi milletçe ayağa kalkma zamanı. Ahmet Kaya ile çalışacağız. Akçaabat’ta Büyükşehir’de çalsa başımın üzerinde yer var. Ayaklarınızdaki kollarınızdaki prangaları sökün atın. Bir kişiye değil millete hizmet edin. Milletçe özgürlüğe inanmış insanlarız.

I M G 3519

Millet gücünün farkına varacak. Çok çalışacağız. Allahım beni aileme mahçup etme Allahım beni doğduğum topraklara mahçup etme. TC devletin vatandaşlarına mahçup etme. Çok asil bir dönemle karşı karşıyayız. Ben diyorum ki beni geçecek adam doğmadı kardeşim. Hizmette yarıştan güzel bir şey olabilir mi? Beni geçeni valahi de alkışlarım. Millete hizmette yarışın kazanını yok ki, hepimiz kazanıyoruz. Çok başarılı olacağız. Bugüne kadar hiç olmadı ama ağzımızdan kötü kelime duymayacaksınız. Sizin fikirlerinizden faydalanacağız. Güzel başarılara hep birlikte imza atalım Kaya başkanımla birlikte. Bütün örgütümüze teşekkür ediyorum. Partiyi burada bıraktık. Trabzon ittifakı kazandı. Türkiye ittifakı olsun, milletçe kazanalım diyoruz. Kaya’nın yanındayız, göreceksiniz çok yanında olacağız. Trabzon’a bir kötülük yapılıyorsa muhafızlık etmeye var mısınız? Trabzon’un koruyucusu olun. Trabzonspor ile de ilgilenin yalnız bırakmayın. Maddi manevi yalnız bırakmayın. Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı

C22E450A 5A58 40C5 B123 3D5A65Dd19A3

I M G 3510I M G 3459I M G 3468I M G 3483

Editör: Ömer Altıntaş