Araklı Atak Spor Öğrencisi Mustafa Danışmaz Muaytahi Türkiye Şampiyonu Oldu
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Türkiye Muaythai Federasyonumuz 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve 12-16 Temmuz 2017 tarihlerinde Özel Harekatçı Şehit Polis Demet Sezen ve 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen Çocuklar Türkiye Şampiyonası dün 13 Temmuz 2017 Açılış töreni ile başladı.

Türkiye Muaythai Özel Harekatçı Şehit Polis Demet Sezen ve 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen Çocuklar Türkiye Şampiyonasına Trabzon Bölgesi adına Katılan Araklı Atak Spor Okulu Hocası Yücel Derya'nın Öğrencilerinden Mustafa Danışmaz Nevşehir'de yapılan Muaythai yildizlar Türkiye Şampiyonasında Üst Üste 4 maç alarak üçüncü kez Türkiye Şampiyonu oldu. 

Araklı Atak Spor Okulu Öğrencisi Mustafa Yılmaz Türkiye Şampiyonluğuna ismini yazdırarak Araklı Atak Spor Okulunun geleneğini bozmadı . Danışmaz Genç yaşında Türkiye Şampiyonu olarak Hem Atak Spor Okulu'nu hem Spor Hocası Yüzel Derya'yı hemde Ailesini mutlu etti. Danışmaz Ayrıca Trabzon ve Araklı'nın Muaythai'de ismini duyurdu. 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi spor salonunda yapılan açılış töreninde;Aziz Şehitlerimizi saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Özelikle Şampiyonaya ismi verilen ve Nevşehir'de yalayan Şehit Polis Özel Harekatçı Demet Sezen ve 15 Temmuz Şehitleri ruhuna Kuranı Kerim okundu dualar okundu, Demet Sezen şehidimiz, Milletimiz ve vatanımız uğruna canını feda etmiş merhum şehitlerimize rahmet için Fatiha okundu.
Ardından yapılan konuşmalar;ve Ülkemiz Anadolu Topraklarında yetişmiş Büyük Derviş Hacı Bektaşi Veli'nin Kültür Mirası;Anadolu müzikli Bektaşi Semah Gösterisi yapıldı, Tokat, Kırşehir Nevşehir ve Ankara yöresindesin yapılan Bektaşi semah gösterisini, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl MüdürlüğüSemah Ekibi yaptı.
Açılış Törenine;Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız, Nevşehir Miletvekili Mustafa Açıkgöz, Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi RektörüMazhar Bağlı, Nevşehir İl Emniyet müdürüMehmet Artunay, Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanlar Şakir Bayramoğlu, Aydın Şentürk, Halil Demir, Genel Sekreter Korkmaz Atalay, Özel Harekat Daire Başkanlığı Temsilcileri, Nevşehir Üniversitesi Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özden Taşgın, Muaythai Federasyonu Eğitim Kültür Kurulu Başkanı Şehit Polis Özel Harekatçı Demet Sezen ve 15 Temmuz Şehitleri Çocuklar Türkiye Şampiyonasının Tertip Kurulu Başkanı Fatih Kaan Ulu, Nevşehir Muaythai İl Temsilcimiz İsmail Kaya, Federasyonumuz MHÜK Başkanı Hamit Durmaz, AMHK başkanı Dr. Erdoğan Aydın, PMH Başkanı Kahir Aslan, Görevli Hakemlerimiz, Teknik Kadro, Federasyonumuz Bölge Yürütme kurulu Başkan ve üyeleri, Şampiyonaya katılan İl Temsilcileri, kafile idarecileri, antrenörler, sporcular ile spor severler yer aldılar.
Törende konuşan;
Nevşehir Hacıbektaşı Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dç. Dr. Özden Taşgın;Yurdumuzun Kültür varlığı güzelim Anadolu Topraklarından Nevşehir'e hoş geldiniz diyorum ve tüm katılımcılara başarılar diliyorum dedi.
Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı vekili Hasan Yıldız ise;Öncelikle 15 Temmuz Şehit Polisimiz Özel Harekatçı Demet Sezen ve tüm 15 Temmuz şehitlerimiz adına düzenlediğimiz Çocuklar Türkiye Muaythai Şampiyonasına hoş geldiniz;15 Temmuz şehitlerimizi Demet Sezen şehidimizi ve vatan toprakları uğruna canını veren tüm şehitlerimizi minnet ve rahmet ile anıyoruz, Bu şampiyona yakın uzak diyarlardan gelen sevgili minik çocuklarımıza önce sağlıklı bir şekilde müsabaka yapmalarını ve hayırlısı İle evlerine dönmelerini temenni eder hepsine başarılar diliyorum dedi;Başarısından dolayı Muaythai Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi İsmail Kays'a plaket takdim etti.
Şampiyona 12 Temmuz'da başlayıp 16 Temmuz'da final ve madalya törenleri ile sona erdi.