Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. 
Prof.Dr.Nihat Yılmaz Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmakta .Yılmaz 2023 Genel seçimlerinde MHP'den Trabzon Milletvekili Aday Adayı olacağını açıkladı . 
 

PROF.DR.NİHAT YILMAZ KİMDİR ?
Türkiye’de siyasi etik konusunda önemli çalışmalara sahip ender akademisyenlerden olan Prof. Dr. Nihat YILMAZ, Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Fidanlı Mahallesinden. Lisans öğrenimini Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde, Yüksek Lisansını Almanya’da Ausburg Üniversitesi’nde Ana branş olarak Siyaset Bilimi, yan dal olarak da Sosyoloji ve Çalışma Ekonomisi bölümlerinde ve doktorasını da yine Almanya’da Siegen Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında tamamlayan Yılmaz; iki ülkede pek çok akademik çalışmada bulunmuştur. Doktora eğitiminin ardından 2011 yılında ülkesine hizmet etmek için dönen Yılmaz, araştırma görevlisi olarak göreve başladığı Gümüşhane Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde bölüm başkanlığı yapmış; Doçent ve Profesörlük unvanlarını hak etmiştir. Gümüşhane Üniversitesi’nde bölüm başkanlığının ardından Torul Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Daha spesifik olarak siyasal etik,  pratik siyasette etiğin önemi, karşılaştırmalı siyaset ve siyasal sistem tartışmaları gibi konularda çalışmaları ile ön plana çıkan Yılmaz; halihazırda dekanlık görevine devam etmektedir. Akademik çalışmalarının yanı sıra önemli idari görevlerde de bulunan Yılmaz’ın; bilim üretmek, başarıyla hizmet etmek ve daha da yaşanılabilir bir ülke olması için daima çalışmak arzusuyla yaptığı çalışmalar takdirle karşılanıyor.  
Ülkesine ve memleketine olan bağlılığını her fırsatta öne çıkaran Nihat hoca; ülkeye ve memlekete hizmetin bu toprakların ekmeğini yiyen herkesin bir borcu olduğunu ve yeni neslin bu değerlerle ve kültürel doku ile yetiştirilmesine ihtimam gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Başta siyaset olmak üzere ekonomi, spor, sağlık gibi her alanda günün şartları ile uyumlu etik kodların merkeze alınması gerektiğini, gerçek medeniyetin bu olduğunu ve bunun da Türk milletinin de Trabzonluların da kültürel dokusunda var olduğunu savunuyor.