Seçim gününden bu yana kulislerde dolaşan ve son rotasyonda da adı geçmesi sonucu Maçka Kaymakamı Alper Balcı'nın görevden alınıp başka bir şehre atanması yalnızca Maçka halkını değil Trabzon basınını da ayağa kaldırdı.

Yanlı yansız her gazetecinin haber değeri olarak nitelendirdiği bu yer değişikliğinin sebebi ise tam bir muamma. Birileri Balcı'nın yanında birileri ise anlamsızca karşısında.

Sadece Trabzon'un değil belki de bölgenin en aktif kaymakamı olan, bugüne kadar yaptıklarıyla adından söz ettiren, medyanın, halkın, bürokrasinin ilgisini çeken, yetim çocuklarla yiyip, yaşlı amcalarla oturup, köy halkıyla bütünleşen Maçka Kaymakamı Alper Balcı'nın Maçka'dan gönderilmesi için yapılanlar ise sadece Maçkalıları değil Kaymakam Balcı'nın Maçka için yaptıklarını bilenleri de yoruyor, üzüyor, hem ilçeye hem de Trabzon'a küstürüyor.

Siyasetin kirli yüzünü göstermesi, doğruların değil de koltukların yüceltilmesi sonucu Trabzon yiğit bir kaymakamını kaybediyor. Araya Milletvekilleri, Bakan Yardımcıları, Müsteşarlar giriyor, kimlerin kazandığı bilinmiyor ama Trabzon yiğit bir kaymakamını kaybediyor.

Şimdi ise Maçka halkı başta sosyal medyada olmak üzere destek kampanyaları yaparak BİMER'e mailler gönderiyor, Kaymakamına sahip çıkmak için elinden geleni yapıyor. Geriye kaldı siyaset.. Aşılmaz mı? Maçka isterse aşılır.

Muharrem Altıntaş
www.trabzonhaber24.com