İYİ Partti Trabzon İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Azmi kuvvetli ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs basın toplantısı düzenledi.

"TÜRKİYE VE TRABZON’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ"

Azmi Kuvvetli basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

"Bildiğiniz gibi genel başkanımızın Giresun, Ordu ve Samsun Bölge toplantısı oldu. Fakat genel başkanımızın son dönemlerde yaptığı esnaf ziyaretleri mitinglere dönüştü. Bu İYİ Parti’ye olan ilginin arttığın gösteriyor. Bu 3 ile yapılan ziyaretlerde bölgenin sorunları ile alakalı tespitleri oldu. Rahatsızlığım nedeniyle bu toplantıya katılamadım ama milletvekilimiz katıldı. O tespitleri anlatacak.

Azmi Kuvvetli: "Türkiye ve Trabzon’da birinci parti olacağız"

İYİ Parti Trabzon ile alakalı bir kaç şey söylemek istiyorum. Vatandaşlarımız ile bir araya geldi. Vatandaşlarımızdan gördüğüm, İYİ Parti’nin artık ilgi odağı oldu. Demirel zamanında Demirel’den bizi kurtar baba sloganının bizim için şuanda söyledi. Trabzon’da İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 21’in üzerine çıktı. İYİ Parti cazibe merkezi oldu. Sorunları tespit eden bir parti haline geldi.


 
Genel başkanımız Türkiye’nin 3 te 2’sini gezerek toplumun sıkıntılarını dinledi. Bu da toplumdan karşılık buldu. İYİ Parti önümüzdeki dönem oyunu yukarılara taşıdı. Bunun yukarılara çıkacağını ve Türkiye ve Trabzon’da birinci parti olacağız.
Maraş Caddesinin yayalaştırılması ile alakalı Zorluoğlu bizi ziyaret etti. Maraş ve Uzunsokak’ın yayalaştırılması gerektiğini söyledik. Bu çalışma sırasında profesyonel bir çalışma ortaya konulmadı. Ama orası trafikten arındırıldı ve vatandaşa açıldı. Teşekkür ettik. Zemin ile alakalı endişelerimiz vardı. Bu endişeler aklı çıktı ve yer yer aşınmalar oldu.

İkincisi Gülcemel projesi var ve çöplük haline geldi. Ne zaman yapılacağı belli değil. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Orada geçen sene dereler nedeniyle orada durulmuyordu geçen sene onu çözdüler.

Trabzon'da Güney çevre yolu, yatırım adası, lojistik merkez üzerinde siyaset yaparak bir yere geldiler ama İyidere’ye kaydırıldı. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu hattı başka bir aksa kaydırılacak, endişesine kapılmamıza neden oluyor. Bu hat Erzincan-Gümüşhane-Trabzon olmalı.
Trabzon’da Çömlekçi, Kaymaklı ve Esentepe gibi mahallelerinde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bu 10 hektara dönüştürüldü. Beton yoğunluğuna dönüştü.

Trabzon'da trafik sorunu var. Trabzon’da meydan merkezi yanında yeni merkezler oluşturulmalı ve güney çevre yolu yapılmalı. 

Hafif raylı sistem projesi vardı. Şehir Hastanesi yapılmaması gereken yerde yapılıyor ve şuanda durdu. Devlet müteahhitlere bir hak verdi. Yüzde 15’in altında gerçekleştirme olan ihalelere tasfiye hakkı verdi. Ben o oranın yüzde 15’in altına olduğunu düşünmüyorum. Nasıl tasfiye ettiler merak ediyorum.

Arap turizmi Trabzon esnafının yüzünü güldürdü. Ama günde 100 tane müşterisi varsa 99’u turist. Bu Araplara karşı insanlarımızın misafirperverliklerini göstermediklerini görüyorum ve üzüntü duyuyorum. Onları iyi ağırlayıp bir daha gelmelerini sağlamamız lazım."