Dünya cerrahi klasiklerini tümüyle geride bırakan, cerrahi tekniklerini aynı seansta hastaya kullanan, 2022 yılında yılın cerrahı ödülünü de alan Op.Dr. Ayhan Çağılcı, “çalışmayan ve iflasa giden, karın ve karın içi sistemlerini yeniden çalışır hale getirmenin mutlu gururunu hastalarımla paylaşmak bana sonsuz mutluluk veriyor” dedi.

Aynı seansta antrektomi revizyonu (mide ameliyatı), Brown anostomoz (ince barsak ameliyatı, kolosigmoid Sıde to sıde bypass (kalın barsak ameliyatı) aynı seansta yapmış,1 hafta sonrada aynı hastaya anal stenoz da anoplasti (makat ameliyatı) yaparak hastanın tüm mide, ince barsak, kalın barsak, makat dörtlü çalışmayan sistemini çalışır hale getirmiş ve şifa ile taburcu etmişti.


7M Hastanesinde bir ilk gerçekleşti!

60 cm. İle rekor karın duvarı yapan Op. Dr. Ayhan Çağılcı, aynı seansta diabet, metabolik sendrom, obezite hastalarına yeni bir ameliyat tekniği geliştirdi ve 47 günlük yatış sonrası hastası ile taburcu fotoğrafı çektirmenin haklı mutluluğunu yaşıyor.

Opr. Dr. Çağılcı, yaklaşık 1 ay önce ise torakotomi, laporotomi ile bir hastadan toplam 11 farklı yerden kist hidatik ameliyatı ile hastayı şifa ile taburcu etmişti.

Konu ile ilgili konuşan Opr. Dr. Çağılcı, “Cerrahi Mühendislik yapıyoruz. Her vakayı bir imtihan olarak görüyoruz. Nasıl çalışır konusunda 4 bilinmeyenli denklemleri 7 gün 24 saat çalışarak çözmeye çalışıyoruz ve bunu başarmak için 34 yıllık cerrahi tecrübemizi kullanıyoruz. Cerrahinin Picasso’su olma yolunda çaba harcıyoruz ve bu konuda da birçok genel cerrahi hastalığının bilinmeyen, keşfedilemeyen sırlarını deşifre ediyoruz. Cerrahinin şifreleri de eşiği her geçen gün bir adım daha yükseğe çıkarıyoruz” dedi.