Etkinliğe katılan KTÜ Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Türkiye’nin önde gelen şairlerinin şiirlerini seslendirerek, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. 
D2903238 10E2 4112 8469 9D8B5Dba1Ad9
Öğrenciler ve öğretmenler; Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Veda ve Beklenen’, Orhan Veli’nin ‘Anlatamıyorum-İstanbul’u Dinliyorum’, Sabahattin Ali’nin ‘Çocuklar Gibi’, Cahit Zarifoğlu’nun ‘Anılar Defterinde Gül Yaprağı’, Özdemir Asaf’ın ‘Seni Saklayacağım’, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Desem ki’, Atilla İlhan’ın ‘Ben Sana Mecburum’, Edip Cansever’in ‘Yerçekimli Karanfil’, Nazım Hikmet’in ‘Seviyorum Seni’, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ‘Yaşlanmayan Ananın Yaşlanmayan Mektubu’, Ahmet Muhip Dıranas’ın ‘Serenad’, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Bir Adın Geriye’, Turgut Uyar’ın ‘Göğe Bakma Durağı’ ve Yunus Emre’nin ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ şiirlerini okuyarak katılımcıları duygulandırdı. 
8D646Bc7 Cafc 40B3 A297 0031B2581Bac
“İYİ Kİ SANAT VAR, İYİ Kİ ŞİİRİ VAR”
Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir etkinlikte yaptığı konuşmada, şiiri; “Şiir insanların duygularını, düşüncelerini ifade eden, bizleri geçmişten geleceğe taşıyan en önemli sanattır” şeklinde tanımlayarak şunları ifade etti:
“Şiir, bazen acı, bazen sevinç, bazen hüzün, bazen mutluluktur. Ulu önderimiz ne güzel demiş; ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ İyi ki sanat var, yaşam olduğu sürece, iyi ki şiir var, iyi ki sizler varsınız. Çok değerli hocalarıma, öğrencilerimize ve Kültür Müdürümüz Sadettin Önsel Bey’e, bu güzel günü organize ettiği için, bizlere bu mutluluğu yaşattığı için tekrar teşekkür ediyorum. İnanın çok yoğun bir seçim çalışmasından çıktık. Bu iki aylık süre içinde de aynı yoğunlukta çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fakat şurada yaşadığım yarım saatlik zaman gerçekten de bu yorgunluğumu alıp götürdü. Çok huzur buldum, mutlu oldum. Tekrar hepinize bugün için çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.”

Akçaabat Belediyesi Sanat Akademisinden Muhteşem Konser Akçaabat Belediyesi Sanat Akademisinden Muhteşem Konser

F759Adce 6873 463F B393 9D6E9C8254D82B0Fe363 9Aee 4493 8Ee8 9D5Bfccec402

Editör: Haber Merkezi