KUZEY KIBRISTA ŞAMPİYON İSKELE TRABZONSPOR BAŞTACI ;İSTANBUL KUZEYYILDIZI TS DERNEĞİ 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 
Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ,Kıbrıs da İskele Trabzonspor futbol kulübünün davetine katılarak Trabzonspor’un kuruluş yıldönümünde Bordo Mavililerle şampiyonluk kupasını kaldırdılar..


  1974 Yılında Kıbrıs barış harekâtından sonra Kıbrıs’ın değişik yerlerleşim bölgelerine yerleştirilen Trabzonlular ve Karadenizin diğer illerinden KKTC'ye gelen hemşehrilerimiz orada sağladıkları birlik beraberliklerle saygın ve sevilen vatandaş olarak dikkatleri çektiler.

 Tüm KKTC da etkili olan Kuzey Kıbrıs Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Karadeniz Kültür derneğini kurdular. Bu şekilde KKTC de Karadenizlilerin varlıklarını ve ağırlıklarını yönetimlere de hissettirdiler. Bu dernek sayesinde tüm Kıbrıs Türk Cumhuriyetin de yaşadıkları o toprakları da Anavatanda olduğu gibi birlik beraberlik içerisin de yaşayarak kültürlerini de hem yaşamaya hem de gelecek nesillerinin de bu kültürle büyüyerek anavatanda ki yaşamlarını yavru vatanda da devam etmekteler. KKTC İskele belediye başkanı Hasan Sadıkoğlu İstanbul dan gelen kafileye sabah kahvaltısı verirken orada bulunan KKTC Ekonomi Bakanı Suat Atun  “Trabzonspor’un başarılarını duyuyorduk ama İskele de de bulunan ve Karadenizlilerin yönettiği İskele Trabzonspor gerek renkleriyle gerekse de başarılarıyla adlarını KKTC de duyurdular. Özellikle İstanbul dan bu şampiyonluk için gelen Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneğinin başkanı ve yönetim kuruluna hoş geldiniz diyorum. Şampiyonluğunuzu kutluyorum. “dedi.

KKTC İskele bölgesinde yaşayan Aslen,  Trabzon Maçka Galyan'lı Mustafa Yıldız 1980 yılında yerleştiği bu bölge de meşhur Trabzon Ekmek fırını işletmekte ve memleketindeki ev yaşamını bağı bahçesiyle de devam etmekte olup , Karadenizliler Derneğin'de ki etkin görevleriyle son 3 yıldır başkanlığını da yaptığı bordo Mavi renkli İskele Trabzonspor’u Trabzonspor’un kuruluş yıldönümü olan 2 Ağustos 2015 yılın da şampiyon yaparak bir üst lig olan 2. Lige çıkarmayı da başardı.

Gerek Karadenizliler Kültür Derneğin deki görevini gerekse de İskele Trabzonspor'daki başkanlık döneminde son üç başarılı şekilde yürüterek takımını bu sezon 3.ligden 2. Lige çıkarmayı başardı. Kulüp Başkanı Mustafa Yıldız “ İskele'de çoğunlu Trabzonlu olan ama yiğit yürekli evlatlarımızla oluşturduğumuz futbol kadromuzu çok dar ekonomiyle şampiyon yaptık. Bu şampiyonluk da ana vatandan bizlere destek veren Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Dernek başkanı İsmail Turgut Öksüz’ün yönetim kurulu üyelerinin maddi ve manevi katkıları çok fazla. Şampiyonluk maçına çıkdığımız çubuklu formalarımızı bu maça yetiştiren Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneğinin başta başkanı ve tüm yöneticilerinin bu maçtaki moral ve motivasyonlarıyla şampiyonlukta payları vardır. Çünkü bizlere vaad de bulunup söz verenlerin bizleri hayal kırıklığına uğrattığı yerde bizlerli yalnız bırakmayarak şampiyonluk maçımıza gelerek bizlere forma eşofman top ve bir çok katkılarda bulunan İsmail Turgut Öksüz başkana ve arkadaşlarına teşekkürler. Ancak Trabzon adını kullanarak bizlere vaadler de bulunan o kişileri buraya davet ederek elimizden gelen misafirperverliği gösterdik ancak onlardan  destek alamadık. Bugün ise Allahın da izniyle bu güvendiğimiz ve hiçbir maddi katkı beklemeden 1 mağlubiyetle şampiyon olan bu yiğit Tük çocuklarımızla ne kadar gurur duysam azdır. Bunlar sahada giydikleri o bordo mavi renkli formalarla sahada aslan kesiliyorlar o renkler ve o forma bunların en büyük ateşleyicisi oldu. Ve anavatandan da Trabzonspor’u temsilen gelen Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği başkan ve yönetim kurulu üyelerine çok minnattarım. “dedi.

İstanbul dan yönetim kurulu üyeleri olan başkan yardımcısı Mehmet Usta, Genel sekreter Abdullah Özcan,yöneticilerden de Ali Rıza Akın ve Selçuk Bahadır ile İstanbul Trabzonsporlular platformu yöneticilerinden Av. Harun kaya ile Emrullah Bilgin final maçına katılarak futbolculara büyük moral sağladılar. Şampiyon olarak kupayı kazanan iskele Trabzonspor futbol takımı için Başkan Öksüz “ Kuzey Kıbris'ta iki yildir üst üste şampiyon olarak 3.lige çikan İskele Trabzonspor takiminin bugün final maçi vardi. Maçi 5-2 kazanarak 3 yıl üst üste şampiyon olmuş oldu. Bu sonuçla İskele TS takimi seneye 2.ligde Bizler artık yavru vatanda ki bu kardeşlerimizi Anavantandaki ağabeyleri ve renktaşları olarak yalnız bırakmayacağız. Gelecek sezon da da boy gösterecek. Seneye de şampiyon olup 1. Lige çikacaklarindan çok eminler tebrik ediyoruz.Bu maçta Bordo Mavi Renkleri desteklemek ićin Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği ve İstanbul TS platformu olarak kibris ‘ta yanlarinda olduk.Maç sonu şampiyonluk kupasini hep birlikte kaldırdık. Trabzonsporun kuruluş yıldönümün de bu anlamlı şampiyonluk ve kupa tüm Trabzonspor camiasına moral oldu. Bizler dünyasının neresinde olursa olsun armanın peşinden gitmeye varız. “dedi.

Şampiyonluk maçından sonra Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular derneği tüm şampiyon futbolculara plaket verdi. İskele Belediye  Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kulüp başkanı Mustafa Yıldız’a , eski Dernek başkanı Turan Büyükyılmaz ve takımı çalıştıran antrenör Lütfü Köksal a arkalarında 61 yazılı Trabzonspor forması verilerek başarılarından dolayı kutladılar.