Başkan Genç Söz Vermişti; Trabzon'da çağrı merkezi krizi çözüldü! 350 çalışana müjde! Başkan Genç Söz Vermişti; Trabzon'da çağrı merkezi krizi çözüldü! 350 çalışana müjde!

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta istihdamın ve üretimin artmasına büyük önem veriyor. 
 

Üretimin ve istihdamın şehir genelinde artmasına katkı sağlayacak işlere imza atıyor. Özellikle kadın istihdamı ve kadınların ekonomik gelir elde edebilecek çalışmalarda bulunmasını destekleyen Başkan Ekim, Akçaabat’taki kadınlar için zanaat kursları açıyor. 

Kadınlar zanaat kurslarında hem meslek öğreniyor hem pratikleşiyor hem ekonomik gelir elde ediyor hem de sosyalleşiyor.

Halı Dokuma, Kazaziye ve Takı Tasarım Kursu

Akçaabat’taki zanaat kurslarından biri olan Halı Dokuma, Kazaziye ve Takı Tasarım kursu ile ilgili konuşan Başkan Ekim şu ifadeleri kullandı; “Hanımlar Kültür Evi’mizde, hanım kardeşlerimize zanaat öğretilen kurslar açıyoruz. “Halı Dokuma, Kazaziye ve Takı Tasarım gibi kişilere zanaat öğreten kurslarımızı Akçaabat Halk Eğitim Merkezi’mizle ortaklaşa yürütüyoruz. Hanımlar Kültür Evi’nde devam eden Halı Dokuma Kazaziye ve Takı Tasarım kurslarımızda usta öğreticiler kursiyerlere zanaat öğretmenin yanında halılara ve takılara işledikleri her motifin ne anlama geldiğini ve tarihini de öğretiyor. Bu sayede de geçmişi bugüne bugünü de yarına taşımaya ve aktarmaya çalışıyoruz. Halı Dokuma sanattır; zanaattır. Kursiyerlerimiz, yaptıkları her halıya ve takıya büyük bir emek ve zaman harcıyorlar. Böylesine değerli halılara ve takılara Akçaabat’ın tarihini yansıtan motifler işliyorlar. Akçaabat’ın tarihi halıları, halılar da evleri süslüyor. Bin bir emekle ve göz nuruyla yapılan kazaziye takılar ise ziynet eşyaları olarak sahiplerini buluyor.”

Üretmek; Maddi Manevi Büyük Bir Güçtür

Yediden yetmişe, genç yaşlı, kadın erkek tüm vatandaşlarının ve Akçaabat’ın yararına olan her işin peşinden aşkla koşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, hayata değer kadar en önemli olgunun üretmek olduğunu ve bir şeyler üretme arzusunda olan herkesi desteklediğini belirtti. 

Başkan Ekim, “Akçaabatlı hanımlarımızın, maharetlerinden ekonomik güç kazanmalarını çok önemsiyoruz. Bugüne dek açtığımız tüm el sanatları kurslarımız hanımlar için ekonomik anlamda gelir kapısı olabilecek niteliktedir. Bizim yöremizin kadınları çalışmayı ve üretmeyi seven insanlardır. Gerek tarımda gerek sanatta her alanda çalışan, üreten, emek harcayan hanımlarımız var. Biz de her birine destek veriyoruz. Akçaabatlı hanımlarımızın üretmek için geç kalmasını istemiyoruz. Aksine tüm dünyaya örnek olmalarını istiyoruz. Emekle ve sabırla işlenen ve hanım kardeşlerimizin ellerinden çıkan tüm zanaat ürünlerini tüm ülke ve tüm dünya tanımalıdır.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi