Dünya genelinde kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir. Yirmi birinci yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir.  Ülkemizde uluslararası kanser standartlarına göre 3 kanserin taraması KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Aile Hekimliklerinde ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır. 
Kadınlarda görülen kanserler içerisinde ilk sırada meme kanseri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar kadınlarda görülen her dört kanserden birinin meme kanseri olduğunu göstermektedir. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aynı şekildedir. 
İlimizde kanser tarama oranlarının etkin düzeylere ulaşması ve halkımızın kanser taramalarına katılımının arttırılması amacı ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucunda temin edilen “Mobil Mamografi Aracı” halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.
Mobil ünitemizde çekilen mamografi görüntüleri Ankara’da kurulan raporlama merkezine online olarak aktarılmakta ve burada herbir mamografi filmi en az iki radyoloji uzmanınca değerlendirilerek ortak rapor oluşturulmaktadır.
    Mobil Mamografi Aracı 23 Ocak Perşembe günü saat 10.00’da Araklı İlçe Sağlık Müdürlüğünün bahçesinde yapılacak törenle açılacaktır. Açılış Sayın Vali Vekilimiz Nusret ŞAHİN’in tensipleri halinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat ZORLUOĞLU, Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan USTA, Araklı Kaymakamı Sayın Mehmet Nuri ÇETİN, Araklı Balediye Başkanı Sayın Recep ÇEBİ, İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim Ekibi,  İlçe Sağlık Yöneticeleri ve halkımızın katılımı ile gerçekleştirilecektir.
40-69 yaş aralığındaki bayanlarımızı meme kanseri taramalarını yaptırmak üzere Mobil Mamografi Aracımıza bekliyoruz.
             Unutmayın ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ